Κοιτάξτε πως κατάντησαν το ιστορικό λιμανάκι και κάστρο της Κερύνειας στα κατεχόμενα

Κοιτάξτε πως κατάντησαν το ιστορικό λιμανάκι και κάστρο της Κερύνειας στα κατεχόμενα

Περισσότερο με οικοδόμημα μίας εγκαταλειμμένης περιοχής μοιάζει το ιστορικό λιμανάκι και κάστρο της Κερύνειας, προκαλώντας οργή για την καταστροφή της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Τα αγριόχορτα έχουν πνίξει την περιοχή γύρω από το κάστρο, ενώ η όλη περιοχή, η οποία μάλιστα θεωρείται τουριστική και φιλοξενεί παράνομα εστιατόρια και καφετέριες, έχει γεμίσει με ποντίκια και διάφορα άλλα ερπετά.

Η περιοχή έχει καταντήσει σκουπιδότοπος, ενώ η εικόνα εγκατάλειψης προκαλεί αρνητικό αντίκτυπο στους επισκέπτες του λιμανιού.

Μέχρι σήμερα οι κατοχικές λεγόμενες δημοτικές αρχές, δεν έχουν λάβει κανένα μέτρο για αποκατάσταση της περιοχής, επιτρέποντας την σταδιακή καταστροφή ενός εκ των ωραιότερων μνημείων της κυπριακής ιστορίας και την  διάβρωση της φυσικής ομορφιάς του χώρου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

LIVE: Μαίνεται ο πόλεμος ανάμεσα σε Ισραήλ και Ιράν – Δύο νεκροί σε ισραηλινή επίθεση στην Κομ

LIVE: Μαίνεται ο πόλεμος ανάμεσα σε Ισραήλ και Ιράν – Δύο νεκροί σε ισραηλινή επίθεση στην Κομ

Συνεχίζονται για ένατη μέρα οι εκατέρωθεν επιθέσεις που εξαπέλυσαν στη διάρκεια της νύχτας Ιράν και Ισραήλ. Από την ισραηλινή επίθεση στην πόλη Κομ, κοντά στο πυρηνικό εργοστάσιο του Φορντό, έχασαν τη ζωή τους δύο άτομα, εκ των οποίων το ένα 16 ετών. Οι (IDF) έβαλαν στο στόχαστρο εγκαταστάσεις αποθήκευσης και εκτόξευσης πυραύλων. Τις πρώτες πρωινές ώρες, ήχησαν σειρήνες συναγερμού για πυραυλική επίθεση από το Ιράν στο κεντρικό τμήμα του Ισραήλ, υποχρεώνοντας χιλιάδες κατοίκους να σπεύσουν στα καταφύγια. Μαρτυρίες που επικαλείται το Reuters έκαναν λόγο για εκρήξεις που ακούστηκαν στην ευρύτερη περιοχή του Τελ Αβίβ.Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF) ανακοίνωσαν αργότερα ότι αναχαιτίστηκαν με επιτυχία όλοι οι πύραυλοι και δεν υπήρξαν αναφορές για θύματα.

BEST OF TOTHEMAONLINE