Πότε «ελευθερώνονται» οι ανεμβολίαστοι – Οι χαλαρώσεις που βρίσκονται στο τραπέζι και το νέο τεστ με σακούλα

Πότε «ελευθερώνονται» οι ανεμβολίαστοι – Οι χαλαρώσεις που βρίσκονται στο τραπέζι και το νέο τεστ με σακούλα

Νέα συνάντηση επιδημιολόγων με τον Υπουργό Υγείας, Μιχάλη Χατζηπαντέλα έρχεται να αλλάξει τα δεδομένα την ερχόμενη εβδομάδα.

Συγκεκριμένα, η συνάντηση είναι προγραμματισμένη για την Τρίτη (01/02) και αναμένεται να επικεντρωθεί σε νέες χαλαρώσεις, όπως ομόφωνα συμφώνησαν οι επιδημιολόγοι.

Οι χαλαρώσεις που εξετάζουν αφορούν συναθροίσεις στα σπίτια, που πιθανόν θα επιστρέψουν στα 20 άτομα αλλά και την αύξηση στα τραπέζια στους χώρους εστίασης.

Σε ό,τι αφορά το μέτρο για τους ανεμβολίαστους πολίτες και για το αν θα μπορούν να πηγαίνουν σε χώρους εστίασης με 24ωρο rapid τεστ, αυτό είναι κάτι που αιωρείται μέχρι στιγμής, αν και δεν αποκλείεται να συζητηθεί την Τρίτη στη συνάντηση.

Τις προηγούμενες μέρες συζητήθηκαν μέτρα που αφορούν παιδιά 12-17 ετών, τα οποία δεν είναι εμβολιασμένα, ώστε να τους δοθεί η ευκαιρία να πηγαίνουν σε χώρους εστίασης με την επίδειξη rapid test ή SafePass.

Παράλληλα στην επόμενη συνεδρία θα συζητηθεί αν πρέπει να αυξήσουν τον αριθμό σε γάμους και βαπτίσεις, καθώς επίσης να εξετάσουν αν πρέπει να επιτραπεί ξανά ο χορός, κάτι που θα εξαρτηθεί από τον αριθμό κρουσμάτων, αλλά και από τις νοσηλείες, όπως επισήμανε ο Υπουργός Υγείας.

Την Πέμπτη καλεσμένος σε μεσημβρινή εκπομπή ο κύριος Χατζηπαντέλας, ανέφερε ότι μελετούν ένα νέο τεστ με το οποίο, όπως χαρακτηριστικά είπε, θα φυσάμε σε μια σακούλα και θα γίνεται έλεγχος αν είναι θετικό ή αρνητικό.

Όπως τόνισε εξετάζεται από το Υπουργείο Υγείας και αναμένεται τις επόμενες μέρες να παρθούν αποφάσεις για το αν θα προχωρήσουμε σε αυτό.

«Πρόκειται για μια σακούλα, που φυσάμε μέσα, στη συνέχεια μπαίνει σε ειδική κατάψυξη για ενάμιση λεπτό, στη συνέχεια ο αέρας μεταφέρεται σε ένα σύστημα και σε ένα λεπτό έχουμε αποτέλεσμα», εξήγησε.

Υπενθυμίζουμε ότι χθες Παρασκευή 28 Ιανουαρίου είχαμε 2,587  (ποσοστό θετικότητας: 2,35%) νέα  κρούσματα.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΔΗΣΥ: Στο Εκτελεστικό Γραφείο οι αποφάσεις για Φαίδωνος και Γυψιώτη - Ανάμεσα στο τεκμήριο αθωότητας και την πολιτική ευθύνη

ΔΗΣΥ: Στο Εκτελεστικό Γραφείο οι αποφάσεις για Φαίδωνος και Γυψιώτη - Ανάμεσα στο τεκμήριο αθωότητας και την πολιτική ευθύνη

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός βρίσκεται σήμερα, αντιμέτωπος με μία κρίσιμη πολιτική πρόκληση. Το Εκτελεστικό Γραφείο του κόμματος συνεδριάζει για να εξετάσει τις συνέπειες της αργίας που έχει επιβληθεί στους Δημάρχους Πάφου, Φαίδωνα Φαίδωνος, και Λευκονοίκου, Πιερή Γυψιώτη. Οι δύο υποθέσεις ξεπερνούν τον νομικό χαρακτήρα και γίνονται καθαρά πολιτικά ζητήματα για την ηγεσία του ΔΗΣΥ, η οποία καλείται να ισορροπήσει ανάμεσα στο τεκμήριο αθωότητας, την πολιτική ευθύνη και την κοινωνική πίεση.

BEST OF TOTHEMAONLINE