ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΣΥΑΛΚ – ΠΟΑΣ: Συνεχίζουμε την προσπάθεια αποτροπής των ιδιωτικοποιήσεων

ΣΥΑΛΚ – ΠΟΑΣ: Συνεχίζουμε την προσπάθεια αποτροπής των ιδιωτικοποιήσεων

Απογοήτευση εκφράζει η Συντεχνία Υπαλλήλων Αρχής Λιμένων Κύπρου (ΣΥΑΛΚ-ΠΟΑΣ) για την έγκριση των τροποποιήσεων στον Περί Αρχής Λιμένων νόμο που ανοίγει το δρόμο για την παραχώρηση του Λιμανιού Λεμεσού σε ιδιώτες, όπως αναφέρει, σημειώνοντας πως θα συνεχίσει την προσπάθεια για αποτροπή των ιδιωτικοποιήσεων.

Την ίδια ώρα σε ανακοίνωσή της η συντεχνία αναφέρει ότι δεν έχει υπάρξει κατάληξη σε ό,τι αφορά τα εργασιακά παρά το ότι βρισκόμαστε μπροστά στη διαδικασία προκήρυξης προσφορών και το Υπουργείο δηλώνει ότι τα εργασιακά ζητήματα των υπαλλήλων είναι διασφαλισμένα.

Σύμφωνα με τη ΣΥΑΛΚ – ΠΟΑΣ δόθηκαν τρεις επιλογές που αφορούν την παραμονή κάποιων υπαλλήλων στην Αρχή Λιμένων ως εποπτική αρχή, την αποχώρηση κάποιων με σχέδιο εθελούσιας αποχώρησης και τη μεταφορά κάποιων άλλων στη δημόσια υπηρεσία, θέματα για τα οποία όχι μόνο δεν έχει υπάρξει κατάληξη, αλλά κάποια δεν συζητήθηκαν καν αφού η Αρχή Λιμένων ακόμη δεν ξεκαθάρισε ποιος θα είναι ο νέος της ρόλος και αναμένουν την κατακύρωση προσφοράς σε μελετητή, που θα τους παρουσιάσει οργανόγραμμα και τη νέα δομή της Αρχής.

“Ο αγώνας μας για ενημέρωση της κοινής γνώμης για τις αρνητικές επιπτώσεις των ιδιωτικοποιήσεων θα συνεχιστεί γιατί από τη μια μέρα στην άλλη το μαύρο δεν γίνεται άσπρο. Το ξέρουμε ότι ο αγώνας μας θα είναι ακόμη πιο δύσκολος τώρα, αφού από ό,τι φαίνεται είμαστε μόνοι, αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να συνεχίσουμε και σε συνεργασία με τις άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις της Αρχής Λιμένων αλλά και των υπολοίπων ημικρατικών οργανισμών θα προσπαθήσουμε για αποτροπή τους” τονίζει η συντεχνία.

Σημειώνει δε ότι αν αυτό δεν γίνει κατορθωτό “είμαστε υποχρεωμένοι να διαφυλάξουμε τα δικαιώματα των υπαλλήλων” και γι` αυτό το λόγο ζητά από το Υπουργείο και την Αρχή Λιμένων “να επιδείξουν τον ανάλογο ζήλο και σε αυτό το ζήτημα και να μας παρουσιάσουν εμπεριστατωμένα τις θέσεις τους και πως εννοούν τη διασφάλιση των δικαιωμάτων”.

Τέλος, η ΣΥΑΛΚ – ΠΟΑΣ επαναλαμβάνει την ετοιμότητα της για εκ των έσω εξαγορά υπηρεσιών από υπαλλήλους της Αρχής που θα προστάτευε θέσεις εργασίας, αίτημα, που όπως αναφέρει, απορρίπτεται από την Αρχή Λιμένων και το Υπουργείο, σε αντίθεση με παλαιότερες δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας που υποστήριζε τέτοιες ενέργειες.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Καταγγέλθηκε για ενδέκατη φορά σεσημασμένος για σοβαρές υποθέσεις λαθροθηρίας - Τράπηκε σε φυγή στα κατεχόμενα

Βανδαλισμοί σε Δημοτικό Σχολείο στη Λευκωσία: Προκάλεσαν ζημιές χιλιάδες ευρώ - Φωτογραφία

Μονή Αββακούμ: Η νέα ανάρτηση του Νεκτάριου - Η φωτογραφία από την αναπαράσταση της σταύρωσης του Χριστού

Μητρόπολη Ταμασού: Απαντά στα περί συμβιβασμού για τη Μονή Αββακούμ - «Αποκλειστικός στόχος, η αποκάλυψη της αλήθειας»

Όσα χρόνια και αν περάσουν τις βλέπουμε κάθε χρόνο: Οι πιο γνωστές ταινίες – και μίνι σειρές – που «μυρίζουν» Πάσχα



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top