ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προ των ευθυνών τους θέτουν οι γονείς Υπ. Παιδείας και Καθηγητές

Προ των ευθυνών τους θέτουν οι γονείς Υπ. Παιδείας και Καθηγητές

Την απογοήτευση και την ανησυχία της για τη διαμάχη – όπως τη χαρακτηρίζει - Υπουργείου Παιδείας, Συνδέσμων Καθηγητών και ΟΕΛΜΕΚ εκφράζει η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης, η οποία θέτει τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού και το Υπουργείο του, “προ των ευθυνών τους για τη μη ολοκλήρωση των προτάσεων για την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση”.

“Το Υπουργείο Παιδείας δεν έχει τηρήσει τις υποσχέσεις του για μία ολοκληρωμένη εκπαιδευτική μεταρρύθμιση: τα αναλυτικά προγράμματα και το σύστημα αξιολόγησης δεν φαίνονται πουθενά στον ορίζοντα”, αναφέρει η Συνομοσπονδία σε ανακοίνωσή της.

 

 

Προσθέτει ότι “θέτουμε επίσης την ΟΕΛΜΕΚ και τους Συνδέσμους Καθηγητών προ των ευθυνών τους για τη σωστή εφαρμογή των Νέων Ωρολογίων Προγραμμάτων και τους καθιστούμε υπεύθυνους, μετά και από τη χθεσινή ανακοίνωση, για την εφαρμογή των Ν.Ω.Π. στον καλύτερο δυνατό βαθμό”.

 

Επίσης, συνεχίζει η Συνομοσπονδία, “αναμένουμε από τους Συνδέσμους Καθηγητών να ανακοινώσουν απόσυρση όλων των μέτρων που έχουν προαναγγείλει διότι αυτό θα ήταν δείγμα καλής πίστης προς τους μαθητές και τους γονείς”.

 

Στην ανακοίνωσή της η Συνομοσπονδία αναφέρει ότι “η διαμάχη Υπουργείου Παιδείας, Συνδέσμων Καθηγητών και ΟΕΛΜΕΚ, κατά την άποψή μας, δεν έπρεπε να υπάρξει, ή τουλάχιστον έπρεπε να είχε σταματήσει πριν από εβδομάδες αλλά δυστυχώς όπως έχει διαφανεί, οι Συνδικαλιστικές Οργανώσεις παίζουν με το Υπουργείο Παιδείας ένα παιχνίδι ανταλλαγής κατηγοριών, ευθυνών και ανακοινώσεων μέτρων και αντιμέτρων και όλα αυτά με τελικά θύματα τα ίδια τα παιδιά μας”.

 

“Τους τελευταίους μήνες παρακολουθούμε ένα θέατρο του παραλόγου, που δυστυχώς πρωταγωνιστές είναι αυτοί από τους οποίους αναμένουμε να  δώσουν τα σωστά πρότυπα στα παιδιά μας”, αναφέρει η Συνομοσπονδία, η οποία εκφράζει “δυσφορία και απογοήτευση τόσο προς την Οργάνωση των Καθηγητών, όσο και προς το Υπουργείο Παιδείας για την όλη συμπεριφορά των τελευταίων μηνών”.

 

Η Συνομοσπονδία Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης αναφέρει πως “το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, παρ’ όλες τις διαβεβαιώσεις προς τους οργανωμένους γονείς, δεν έχει παρουσιάσει ακόμα τα άλλα κομμάτια που υπολείπονται για να ολοκληρωθεί το κεφάλαιο `ορθή εκπαιδευτική μεταρρύθμιση`: τα αναλυτικά προγράμματα και την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών”.

 

Προσθέτει ότι “μας ανησυχεί το γεγονός ότι οι καθηγητές ασχολούνται σχεδόν αποκλειστικά με το πόσες ώρες θα εργαστεί κάθε Σύνδεσμος Καθηγητών και δεν έχει γίνει καμία αναφορά στο τι και πώς θα διδάσκεται”.

 

“Η άποψη των γονιών για το θέμα αυτό είναι ξεκάθαρη: Αν θα διδάσκεται η ίδια ύλη με τον ίδιο ακριβώς τρόπο όπως γινόταν μέχρι τώρα, τότε η μεταρρύθμιση δεν θα έχει κανένα θετικό αποτέλεσμα. Δυστυχώς φαίνεται ότι τα αναλυτικά προγράμματα πρέπει να έχουν σκαλώσει σε κάποια `συνδιαλλαγή`”, αναφέρει η Συνομοσπονδία.

 

Προσθέτει ότι “το θέμα τις αξιολόγησης των εκπαιδευτικών είναι επίσης για μας ύψιστης σημασίας και όλοι γνωρίζουν, ακόμα και η ίδια η ΟΕΛΜΕΚ, ότι στα σχολεία μας υπάρχουν εκπαιδευτικοί οι οποίοι δεν πρέπει να βρίσκονται στις τάξεις αλλά δυστυχώς, παρ’ όλες τις υποσχέσεις, δεν έχουμε ακόμα δει καμία κίνηση προς την κατεύθυνση αυτή και ούτε με τις υφιστάμενες διαδικασίες έχει γίνει κανένα βήμα, ούτε όμως μας έχει δοθεί το Νέο Σύστημα Αξιολόγησης”.

Οι οργανωμένοι γονείς αναφέρουν ότι “η απόφαση για τα Νέα Ωρολόγια Προγράμματα ενώ αρχικά μας ενθάρρυνε, η 3η παράγραφος μας ανησυχεί ιδιαίτερα στην οποία η ΟΕΛΜΕΚ `καλεί το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού να προχωρήσει με γρήγορους ρυθμούς στην αναδιάρθρωση ή την αλλαγή, όπου απαιτείται, των Αναλυτικών Προγραμμάτων με βάση τις ανάγκες του Νέου Ωρολογίου Προγράμματος”.

Όπως αναφέρει η Συνομοσπονδία Γονέων, “αυτό επιβεβαιώνει τους φόβους μας για τα αναλυτικά προγράμματα και αντί να αλλάξουν ουσιαστικά για να προσφέρουν αυτό που δικαιούνται να πάρουν τα παιδιά μας, θα `στριμωχθούν` για να `χωρέσουν` στα νέα ωρολόγια”.

Προσθέτουν ότι “έχουμε δεσμευτεί προς τον Υπουργό Παιδείας και την ΟΕΛΜΕΚ ότι θα εργαστούμε για τη σωστή εφαρμογή της Εκπαιδευτικής Μεταρρύθμισης αλλά έως τώρα φαίνεται να είμαστε οι μόνοι που τηρούμε τις υποσχέσεις μας”.

Η Συνομοσπονδία Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης δηλώνει την προθυμία της  “να συνεχίσουμε τον εποικοδομητικό διάλογο με όλους τους φορείς για τη σωστή εφαρμογή όσων μεταρρυθμίσεων θα εφαρμοστούν”.

“Τονίζουμε ξανά την αναγκαιότητα των Νέων Αναλυτικών Προγραμμάτων και του Συστήματος Αξιολόγησης, καθώς και των μέτρων για τους ανεπαρκείς καθηγητές”, αναφέρει η Συνομοσπονδία, η οποία σημειώνει ότι “δεν θα σταθούμε  απαθείς σε τυχόν υπαναχωρήσεις του Υπουργείου Παιδείας ή της ΟΕΛΜΕΚ και δεν θα είμαστε παθητικοί θεατές αν υπάρξει αναστάτωση στα σχολεία η οποία θα οφείλεται σε μέτρα και αντίμετρα”.

“Σίγουρα δεν είναι το τέλειο ωρολόγιο πρόγραμμα. Αλλά ας δώσουμε την ευκαιρία στη μεταρρύθμιση και όλοι μαζί να εργαστούμε για να διορθώσουμε τυχόν στρεβλώσεις. Μόνο μέσα από τη συνεργασία θα πετύχουμε αυτό που πραγματικά πρέπει όλοι να θέλουν: τα παιδιά μας να έχουν τις καλύτερες ευκαιρίες μόρφωσης από τους καλύτερους εκπαιδευτικούς”, καταλήγει η Συνομοσπονδία Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Καταγγέλθηκε για ενδέκατη φορά σεσημασμένος για σοβαρές υποθέσεις λαθροθηρίας - Τράπηκε σε φυγή στα κατεχόμενα

Βανδαλισμοί σε Δημοτικό Σχολείο στη Λευκωσία: Προκάλεσαν ζημιές χιλιάδες ευρώ - Φωτογραφία

Μονή Αββακούμ: Η νέα ανάρτηση του Νεκτάριου - Η φωτογραφία από την αναπαράσταση της σταύρωσης του Χριστού

Μητρόπολη Ταμασού: Απαντά στα περί συμβιβασμού για τη Μονή Αββακούμ - «Αποκλειστικός στόχος, η αποκάλυψη της αλήθειας»

Όσα χρόνια και αν περάσουν τις βλέπουμε κάθε χρόνο: Οι πιο γνωστές ταινίες – και μίνι σειρές – που «μυρίζουν» Πάσχα



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top