ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Κύπριος έγινε… Μίδας μέσα στην πανδημία - Πώς κατάφερε να «φουσκώσει» τον λογαριασμό του με εκατομμύρια

Κύπριος έγινε… Μίδας μέσα στην πανδημία - Πώς κατάφερε να «φουσκώσει» τον λογαριασμό του με εκατομμύρια

Μια μοναδική ιδέα για επιχείρηση στο Λονδίνο είχε ο Κύπριος, Πίτερ Γεωργίου. Κι αυτό γιατί αποφάσισε να δημιουργήσει μια εταιρεία διανομής φαγητού, με την εξαίρεση ότι συνεργάζεται μόνο ακριβά εστιατόρια.

Όπως διηγείται ο ίδιος στην «Evening Standard», το 2014 θα συναντιόταν με ένα φίλο του στο εστιατόριο Nobu, ωστόσο η συνάντηση ακυρώθηκε και έμεινε σπίτι τελικά. Παρόλα αυτά, ήθελε να γευτεί το φαγητό από το συγκεκριμένο εστιατόριο παρόλο που δεν παρείχε υπηρεσία delivery.

Έτσι πλήρωσε ταξί για να του παραδώσει το φαγητό στο σπίτι, ωστόσο αυτό δεν ήρθε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, με αποτέλεσμα να μην το απολαύσει με τον ίδιο τρόπο που θα το έκανε αν ήταν στο εστιατόριο.

Τότε γεννήθηκε η ιδέα από τον Πίτερ ο οποίος είπε «η παράδοση φαγητού από ακριβά εστιατόρια μπορεί να γίνει καλύτερα, πρέπει να υπάρχουν κι άλλοι άνθρωποι σαν εμάς που θέλουν φαγητό από απίθανα εστιατόρια να τους παραδοθεί στο σπίτι».

Οκτώ χρόνια μετά, ο 50χρονος Γεωργίου ζει στο Shoreditch και έχει ιδρύσει την Supper London, με 150 οδηγούς και υπηρεσίες delivery σε 200 από τα καλύτερα εστιατόρια του Λονδίνου.

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, η επιχείρησή του γιγαντώθηκε μέσα στην πανδημία του κορωνοϊού και την περσινή χρονιά τον έκανε πλουσιότερο κατά 10.5 εκατομμύρια λίρες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Πίτερ Γεωργίου κράτησε αρχικά τη δουλειά του ως trader και προσπάθησε αρκετά για να καταφέρει να πείσει τα μεγάλα εστιατόρια να συνεργαστούν μαζί του. Στα περισσότερα από αυτά άρεσε μεν η ιδέα να κάνουν παράδοση στο σπίτι, ωστόσο ανησυχούσαν ότι θα χαθεί η ποιότητα του φαγητού τους.

Ο ίδιος χρησιμοποίησε δικά του χρήματα για να αγοράσει ειδικά μηχανάκια από την Ιαπωνία τα οποία ελέγχουν τη θερμοκρασία, ενώ έστησε παράλληλα την ιστοσελίδα της επιχείρησης παρόλο που δεν είχε χρήματα για να επενδύσει στο μάρκετινγκ.

Παράλληλα, για τους πρώτους τρεις μήνες βοηθούσε ο ίδιος στην παράδοση και έτσι έτυχε να γνωρίσει τον πασίγνωστο μουσικό Peter Gabriel, ανάμεσα σε άλλους.

Το delivery κοστίζει περίπου 6.5 λίρες και οι πελάτες συνηθίζουν να ξοδεύουν κατά μέσο όρο 110 λίρες για το γεύμα τους. Σύμφωνα με τον ίδιο τον Πίτερ Γεωργίου, υπάρχουν σχέδια για να επεκταθεί ακόμη περισσότερο η επιχείρηση, η οποία γίνεται πιο κερδοφόρα κάθε χρόνο.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Ζητούν παύση της ανακριτικής διαδικασίας οι δικηγόροι των μοναχών

Σε εξέλιξη πυρκαγιά στην Παρεκκλησιά – Στη «μάχη» και αεροπλάνο του Τμήματος Δασών - Δείτε βίντεο

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό



Ανησυχία Κυβέρνησης για την εγκληματικότητα: «Αύξηση των περιπολιών, αλλά και των ενεργειών της ίδιας της Αστυνομίας»

Ανησυχία Κυβέρνησης για την εγκληματικότητα: «Αύξηση των περιπολιών, αλλά και των ενεργειών της ίδιας της Αστυνομίας»

Η Κυβέρνηση έχει λάβει μέτρα για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας τα οποία αξιολογούνται διαρκώς ως προς την αποτελεσματικότητα τους είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top