ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αβέρωφ Νεοφύτου: Χρέος μας η προσπάθεια απελευθέρωσης της Κύπρου

Αβέρωφ Νεοφύτου: Χρέος μας η προσπάθεια απελευθέρωσης της Κύπρου

Έχουμε χρέος και υποχρέωση ενωμένοι όλοι να προσπαθήσουμε να ελευθερώσουμε την μοιρασμένη Κύπρο και μέσα από σωφροσύνη και διάλογο να βρεθεί ο τρόπος να σπάσει η τουρκική αδιαλλαξία, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, Αβέρωφ Νεοφύτου, ο οποίος μίλησε για την ανάγκη μέσα από ένα συμφωνημένο πλαίσιο να απαλλαχθούμε από την τουρκική κατοχή, δίδοντας την ευκαιρία στο σύνολο του κυπριακού ελληνισμού να ζήσει με ευημερία σε μια επανενωμένη πατρίδα μέσα στην ΕΕ, δίνοντας ασφάλεια στο σύνολο του κυπριακού ελληνισμού.

Σε ομιλία του, στο εθνοθρησκευτικό μνημόσυνο του ήρωα Πέτρου Γιάλλουρου, ο κ. Νεοφύτου είπε πως «είναι γι’ αυτή την ενωμένη πατρίδα που θυσιάστηκαν οι αγωνιστές», σημειώνοντας πως «γι’ αυτή την ενωμένη πατρίδα θα αγωνιστούμε όλοι για να μπορέσουμε να νιώθουμε πως επιτελέσαμε το καθήκον μας».

Όπως πρόσθεσε «είναι η θυσία του, όπως και έτερων ηρώων της μικρής πατρίδας, που δείχνουν σ’ εμάς σήμερα το πόσο βαρύ πρέπει να νοιώθουμε το χρέος και την ευθύνη απέναντι στην πατρίδα μας», σημειώνοντας και «το πόσο πρέπει να παραμερίζουμε τους εγωισμούς και τις μικρότητες, για να μπορούμε να εκτελούμε το πραγματικό καθήκον μας».

Ο Αβέρωφ Νεοφύτου είπε πως «η εθνική ευθύνη δεν υφίσταται μόνο σε περιόδους όπου καλούμαστε στα όπλα», για να συμπληρώσει πως «η ευθύνη απέναντι στην πατρίδα και το έθνος είναι ακόμα πιο επιβεβλημένη σε ειρηνικές περιόδους».

«Ιδιαίτερα δε», είπε, «όταν η ειρήνη που ζούμε είναι επίπλαστη και μπορεί ανά πάσα στιγμή να μεταβληθεί».

Σημείωσε ακόμα ότι «και σήμερα που αγωνιζόμαστε να πετύχουμε την πραγματική απαλλαγή του τόπου μας από ξένα στρατεύματα και εγγυήσεις, η εθνική ευθύνη πρέπει να μεταφράζεται πρώτα και κύρια σε ενότητα και ομοψυχία».

Αναφερόμενος στον ήρωα Πετράκη Γιάλλουρο, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ είπε πως «το μεγαλείο της ψυχής του Πέτρου Γιάλλουρου, είναι γραμμένο και αποτυπωμένο με μεγάλα γράμματα», για να προσθέσει πως «χαραγμένη στην καρδιά του η Ελλάδα και η Ελευθερία, έστειλε με τη θυσία του ένα μήνυμα, που διαπερνά το εφήμερο και γίνεται αιώνιο, όπως αιώνια είναι η κραυγή του ανθρώπου για ελευθερία».

«Δεν αρκεί να τον μνημονεύομε μόνο τον Πετράκη Γιάλλουρο. Πρέπει να κατευθύνει την σκέψη, τον λογισμό και την ύπαρξη μας, ο λόγος για τον οποίον απέθανε εθελουσίως, στα δεκαεφτά του μόλις χρόνια, ανεμίζοντας έκτοτε στους αιθέρες της Κύπρου τη γαλανόλευκη ψυχή του», πρόσθεσε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top