ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έλλειψη προσωπικού: Η μεγαλύτερη πρόκληση για τα ξενοδοχεία – «Γυρνούν την πλάτη στην Κύπρο οι Ευρωπαίοι»

Έλλειψη προσωπικού: Η μεγαλύτερη πρόκληση για τα ξενοδοχεία – «Γυρνούν την πλάτη στην Κύπρο οι Ευρωπαίοι»

Στη μεγαλύτερη πρόκληση για την ξενοδοχειακή βιομηχανία εξελίσσεται η έλλειψη προσωπικού, τόσο εξειδικευμένου όσο και ανειδίκευτου.

του Αντώνη Αδάμου

Μιλώντας στο ThemaOnline, ο Γενικός Διευθυντής του Παγκύπριου Συνδέσμου Ξενοδόχων (ΠΑΣΥΞΕ) Φιλόκυπρος Ρουσουνίδης, δήλωσε πως ήδη καθυστερήσαμε στο να βρούμε λύσεις και βρισκόμαστε στο παραπέντε. «Σύντομα ξεκινάει η νέα τουριστική σεζόν και χρειάζεται χρόνος μέχρι να εξευρεθεί προσωπικό, να εγκριθούν οι απαραίτητες άδειες για προσωπικό από τρίτες χώρες και να προχωρήσει η εκπαίδευσή τους», σημείωσε.

Δεν μας θέλουν οι Ευρωπαίοι
«Οι ευρωπαίοι και οι κοινοτικοί γυρνούν την πλάτη στην Κύπρο» είπε χαρακτηριστικά στο ThemaOnline ο Γενικός Διευθυντής του ΠΑΣΥΞΕ. Είχαν φύγει λόγω της πανδημίας και του υψηλού κόστους διαβίωσης και δεν επιστρέφουν δεδομένου ότι τα ενοίκια παραμένουν ψηλά.

Λύση η «εισαγωγή» προσωπικού από τρίτες χώρες
Σύμφωνα με τον κ. Ρουσουνίδη, όλοι οι φορείς του τουρισμού βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με το Υπουργείο Εργασίας. «Το Υπουργείο Εργασίας βλέπει με θετικό φακό την προσέλκυση προσωπικού από τρίτες χώρες. Σε πρώτο στάδιο θα καταγραφούν οι ανάγκες για τη βιομηχανία και το προσωπικό που υπάρχει διαθέσιμο αυτή τη στιγμή. Αναμένουμε σύντομα να υπάρχουν εξελίξεις από το Υπουργείο Εργασίας», σημείωσε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top