ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

«Σφραγίστηκε» το νέο πρωτόκολλο από Χατζηπαντέλα και επιστήμονες - Μόνο με αρνητικό τεστ της ίδιας μέρας «επιστρέφει» ο χορός

«Σφραγίστηκε» το νέο πρωτόκολλο από Χατζηπαντέλα και επιστήμονες - Μόνο με αρνητικό τεστ της ίδιας μέρας «επιστρέφει» ο χορός

Νέες χαλαρώσεις για τα περιοριστικά μέτρα κατά του κορωνοϊού τέθηκαν σε εφαρμογή από σήμερα (21/2).

Ο υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χατζηπαντέλας είπε ότι «κλείδωσε» το νέο πρωτόκολλο μαζί με τα μέλη της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής.

Αρχικά ανέφερε πως «τη συγκεκριμένη στιγμή είμαστε έτοιμοι να ανακοινώσουμε το πρωτόκολλο που θα εκδοθεί αύριο σαν διάταγμα από το Υπουργείο Υγείας και θα επιτρέπει τον χορό σε διάφορους χώρους.

Το πρωτόκολλο αναφέρει ότι θα επιτρέπεται ο χορός με παρουσίαση rapid test ίδιας ημέρας για όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες σε μουσικοχορευτικά κέντρα διασκέδασης και χώρους εστίασης άνω των 150 ατόμων, όπως επίσης όσα υποστατικά επιλέξουν το πιο πάνω μέτρο, θα πρέπει να ενημερώσουν γραπτώς το Υπουργείο Υγείας όπως και τον υπεύθυνο ασφαλείας του συγκεκριμένου υποστατικού.

Εννοούμε της ίδιας ημέρας, όχι 24ωρο. Εννοώ αν κάποιος μπει στο υποστατικό η ώρα 12 και γίνει μετά η ώρα 01:00 είναι λογικό να μην χρειαστεί να ξανακάμει rapid test για να ξαναμπεί στο εστιατόριο. Άρα θα εκδοθούν αναλυτικές διευκρινίσεις από το Υπουργείο Υγείας και οι πολίτες θα γνωρίζουν για αυτά»

Στη συνέχεια πρόσθεσε πως «θέλουμε να ξέρουμε σε ποια υποστατικά πρώτον θα γίνεται ο χορός και ο κύριος λόγος είναι για να υπάρχει ο έλεγχος. Επίσης σε όποια υποστατικά υπάρξει χορός, χωρίς να ενημερώσουν το Υπουργείο Υγείας θα υπάρχουν αυστηρά πρόστιμα».

Καταληκτικά τόνισε ότι «υπήρχε σκέψη για να το κάνουμε έξω από τα υποστατικά, το συζητήσαμε, δεν ήταν υπαναχώρηση δική μας, απλώς θέλω να ξέρετε ότι από την πρώτη στιγμή αυτό ήταν το μέτρο που αποφασίσαμε με τους επιστήμονες, αλλά όταν ξεκινάς μια διαπραγμάτευση με άτομα που είναι αυστηρά στη διαπραγμάτευση ξεκινάς από το ακραίο σενάριο για να φτάσεις εκεί που θέλεις εσύ».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top