ΥΓΕΙΑ

Covid Free: Ο απίστευτος λόγος που δεν έχεις κολλήσει κορονοϊό

Covid Free: Ο απίστευτος λόγος που δεν έχεις κολλήσει κορονοϊό

Τελικά, η ομορφιά μπορεί να είναι κάτι πολύ μεγαλύτερο και βαθύ απ’ ό,τι μπορεί να γνωρίζαμε μέχρι σήμερα. Πρόσφατη επιστημονική έρευνα, ισχυρίζεται πως όσο πιο ελκυστικά χαρακτηριστικά έχει ένα άτομο, τόσο ισχυρότερο είναι το ανοσοποιητικό του. Επομένως, διατρέχει μικρότερο κίνδυνο να νοσήσει με Covid.

Η εν λόγω έρευνα, θα μπορούσε να εξηγήσει γιατί εσύ ή η κολλητή σου έχετε καταφέρει να αποφύγετε σαν νίντζα τον Covid, παρόλο που έχετε εκτεθεί στον ιό δεκάδες φορές.

Οι ερευνητές έκαναν εξετάσεις αίματος και φωτογράφησαν 79 γυναίκες και 80 άνδρες στοTexas Christian University. Στη συνέχεια, ζητήθηκε από άλλους 492 εθελοντές, να αξιολογήσουν την ελκυστικότητα του προσώπου των συμμετεχόντων με βάση τις φωτογραφίες που τραβήχτηκαν.

Αλλά ποια ακριβώς κρίνει η έρευνα ως «ελκυστικά χαρακτηριστικά»;
«Χαρακτηριστικά όπως το καθαρό δέρμα, τα προεξέχοντα ζυγωματικά, τα λαμπερά μάτια και τα γεμάτα, κόκκινα χείλη έχουν θεωρηθεί ελκυστικά σε όλη την καταγεγραμμένη ανθρώπινη ιστορία», αναφέρει η έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο Royal Society. Ένα συμμετρικό πρόσωπο αποδείχθηκε σταθερά ευνοϊκό και στην έρευνα.

Η μελέτη διαπίστωσε ότι οι πιο «ελκυστικοί» συμμετέχοντες είχαν ξεκάθαρους παράγοντες βελτίωσης της ανοσίας στα δείγματα αίματός τους.

Για παράδειγμα, είχαν υψηλότερα επίπεδα φαγοκυττάρωσης – η διαδικασία με την οποία συγκεκριμένα λευκά αιμοσφαίρια καταπολεμούν ξένα σωματίδια – η οποία είναι χρήσιμη για την καταπολέμηση βακτηριακών ασθενειών.

Αλλά όσον αφορά τους ιούς, όπως ο Covid, φάνηκε ότι μόνο οι άντρες με ελκυστικά χαρακτηριστικά είχαν «ενσωματωμένη προστασία».

Οι γυναίκες βαθμολόγησαν τους άνδρες με «δολοφονικά» ανοσοκύτταρα (που προστατεύουν το σώμα από ιογενείς λοιμώξεις) ως πιο ελκυστικούς σε σύγκριση με τους άνδρες με ανοσοκύτταρα «χαμηλής λειτουργίας». Οι άντρες έβλεπαν τις γυναίκες λιγότερο ή περισσότερο όμορφες, ανεξάρτητα από τα κύτταρα που καταπολεμούν τους ιούς.

Covid Free – Ο νόμος της έλξης
Οι ερευνητές προτείνουν ότι δεν είναι η ομορφιά ενός ατόμου που το κάνει λιγότερο πιθανό να αρρωστήσει. Ένα καλό ανοσοποιητικό κάνει τα άτομα να φαίνονται πιο ελκυστικά, στους άλλους. Η όψη καλής υγείας δηλαδή συνδέεται άμεσα με την ιδέα της ομορφιάς. Τα χαρακτηριστικά του προσώπου που θεωρούνται ελκυστικά, θα μπορούσαν στην πραγματικότητα να είναι δείκτες καλής υγείας.

«Τα χαρακτηριστικά που οι άνθρωποι αντιλαμβάνονται παγκοσμίως ως ελκυστικά μπορεί να παρέχουν ενδείξεις για μη παρατηρήσιμες ιδιότητες, συμπεριλαμβανομένης της υγείας και της λειτουργίας του ανοσοποιητικού», αναφέρουν οι ερευνητές.

Υπονοεί ότι η έλξη μας για ένα όμορφο άτομο, έχει τις ρίζες της στην προσπάθεια να βρούμε έναν σύντροφο που θα ωφελήσει την επιβίωση των απογόνων μας. Χαρακτηριστικά όπως τα φωτεινά μάτια και το καθαρό δέρμα, μπορεί επίσης να είναι ένδειξη ότι ένα άτομο είναι υγιές.

«Είναι επίσης πιθανό οι δεσμοί μεταξύ ελκυστικότητας και υγείας να είναι συγκαλυμμένοι στις μέρες μας. Δεδομένου ότι οι προτιμήσεις είχαν σφυρηλατηθεί πριν από την έλευση της σύγχρονης ιατρικής. Δηλαδή, παρόλο που η ελκυστικότητα μπορεί να προκάλεσε τόσο την υγεία όσο και τη λειτουργία του ανοσοποιητικού στους προγόνους μας, οι δεσμοί με την υγεία μπορεί να μην υπάρχουν πλέον. Η σύγχρονη ιατρική επιτρέπει άλλωστε σε όσους έχουν χαμηλή ανοσοϊκανότητα να παραμείνουν σε σχετικά καλή υγεία».

Πολλά περισσότερα από ένα όμορφο πρόσωπο
Η Summer Mengelkoch, η οποία ηγήθηκε της μελέτης, μιλώντας στη Daily Mail είπε: «Οι άνθρωποι που προσεγγίζουν κάποιον με ελκυστικά χαρακτηριστικά συχνά απορρίπτονται ως ρηχοί. Δεν μετρά μόνο η εμφάνιση, σωστά; Ωστόσο αυτό που συμβαίνει είναι να ακολουθούν πραγματικά το ένστικτό τους για να βρουν έναν σύντροφο υψηλής ποιότητας».

Προηγούμενες έρευνες για την ελκυστικότητα και την υγεία δεν είχαν πάντα τα ίδια συμπεράσματα, σημειώνουν οι συγγραφείς. Κορυφαίοι ανοσολόγοι πιστεύουν ότι μπορεί να υπάρχει λόγος πίσω από το γιατί μερικοί άνθρωποι φαίνονται «πολύ σκληροί» για τον Covid. Θα μπορούσε να οφείλεται στη γενετική τους ή στην προηγούμενη ανοσία τους σε άλλους ιούς – αλλά μέχρι στιγμής, παραμένει μυστήριο.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Θλίψη στον Κυπριακό πολιτισμό: Πέθανε η Ελένη Νικήτα - Αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με απόφασή του διόρισε τον Γεώργιο Σκαλιά ως Ειδικό του Σύμβουλο για θέματα Εκπαίδευσης. Ο διορισμός του είναι άνευ απολαβών και δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top