ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Ασυμφωνία για την αποτελεσματικότητα του test to stay στα νηπιαγωγεία - «Θέλουμε πιο συχνό έλεγχο...»

Ασυμφωνία για την αποτελεσματικότητα του test to stay στα νηπιαγωγεία - «Θέλουμε πιο συχνό έλεγχο...»

Για την προσκόμιση εβδομαδιαίου τεστ για παιδιά 4 ετών και άνω και την αποτελεσματικότητα του μέτρου αυτού μίλησαν στην εκπομπή Alpha Ενημέρωση, η Λάβρα Ηρακλέους Πρόεδρος , Ιδιωτικής Προσχολικής  Εκπαίδευσης Κύπρου και ο Γιάννος Ιωάννου από την Συνομοσπονδία Γονέων Νηπιαγωγείων.

Η κ. Ηρακλέους ανέφερε πως αυτό που δημιούργησε πρόβλημα χθες την πρώτη δηλαδή μέρα εφαρμογής του test to stay στα νηπιαγωγεία, είναι το ότι δεν υπήρχε διευκρίνιση, ορισμένη μέρα στην οποία να γίνεται ο έλεγχος για rapid test.

Εξακρίβωσε όμως πως η πλειονότητα των γονέων έφερε rapid test χθες. Το Υπουργείο Υγείας διευκρίνισε ότι η κάθε σχολική μονάδα μπορεί να ορίσει συγκεκριμένη μέρα για την προσκόμιση του rapid test.

«Στείλαμε στα νηπιαγωγεία και στους γονείς και η μέρα που βολεύει του γονείς είναι η Δευτέρα», διευκρίνισε. Όσοι δεν έφεραν χθες rapid test έφεραν συμπληρωματικά σήμερα, εξήγησε.

Μια απορία των γονέων που απαντήθηκε από το Υπ. Υγείας, μέσω email, είναι ότι τα παιδιά που ολοκλήρωσαν το εμβολιαστικό τους πρόγραμμα, δηλαδή με τις δύο δόσεις,  ή έχουν αναρρώσει από την ασθένεια του κορωνοϊού
τους τελευταίους τρεις μήνες, εξαιρούνται από την υποχρέωση του rapid test.

Στην συνέχεια ο κ. Γιάννος Ιωάννου, δήλωσε πως  οι γονείς συμμορφώθηκαν  πλήρως με το διάταγμα, εκτός μερικοί λόγω της παράληψης του υπουργείου να διευθετήσει αυτό με την ορισμένη μέρα.

«Απλά ήρθαμε και εντάξαμε μια απόφαση χωρίς να διευθετήσουμε τα παρεμφερή - το κατά πόσο θα επισκέπτονται μονάδες τα σχολεία, τι γίνεται με τα παιδιά που έχουν προβλήματα, είτε αυτισμού, είτε άσθματος, είτε οτιδήποτε άλλο - και τους εμποδίζει να προβούν στον έλεγχο, ποια μέρα θα γίνεται ο έλεγχος, σε ποια σημεία και ποια στατιστικά θα έχουμε, εφόσον επισκέπτονται φαρμακεία, σημεία ελέγχου που ορίζονται από το υπουργείο... οπότε αντιλαμβάνεστε  ότι απλά πετάξαμε ένα μέτρο απλά για να το βάλουμε και για να κλείσουμε κάποιων τα στόματα», τόνισε.

Πρόσθεσε, πως ο γονέας θα πληρώνει το rapid test στο φαρμακείο, εκτός από όταν πηγαίνουν στις μονάδες του υπουργείου. «Δεν υπάρχουν σταθερά στατιστικά για να βλέπουμε κι εμείς τι συμβαίνει. Γι αυτό είπαμε κι εμείς ότι δεν θα έχει αποτέλεσμα αυτό το μέτρο» συμπλήρωσε ο κ. Γιώργος.

Η κ. Ηρακλέους ανέφερε πως ένα παιδί έχει βγει θετικό αυτόματα πας δύο 24ωρα πίσω και λες αυτό το παιδί πριν 48 ώρες ήταν επαφή. Η ομάδα βγαίνει σαν στενή επαφή κρούσματος και μένουν σπίτι 7 μέρες, δυεκρίνισε.

Μέχρι στιγμής φαίνεται ότι δεν βγήκε θετικό ούτε ένα παιδί άρα αυτό το δύο 24 ωρα πίσω λειτουργεί, τόνισε.

Εξακρίβωσε επίσης, πως στενή επαφή είναι όλη η τάξη αφού μετακινούνται συνεχώς και είναι όλα τα παιδιά μαζί.

Ο Γιώργος Ιωάννου επιμένει πως το τεστ μια φορά την εβδομάδα είναι αναποτελεσματικό. «Θέλουμε πιο συχνό έλεγχο, δεν θέλουμε να κλείσουν τα νηπιαγωγεία», είπε κλείνοντας.

Δείτε το βίντεο:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top