ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανικό: Ο Πούτιν ζητά έγκριση να στείλει στρατεύματα εκτός Ρωσίας

Ουκρανικό: Ο Πούτιν ζητά έγκριση να στείλει στρατεύματα εκτός Ρωσίας

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν ζητά από το Κοινοβούλιο της Ρωσίας να να χρησιμοποιήσει στρατό στο εξωτερικό όπως μεταδίδει το RT.

Νωρίτερα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι δεν έχει την πρόθεση να ανασυστήσει μια αυτοκρατορία, την επομένη της αναγνώρισης των φιλορώσων αυτονομιστών στην Ουκρανία και μιας ομιλίας όπου αρνήθηκε τη νομιμότητα του ουκρανικού κράτους. Το αίτημα έχει ήδη σταθμιστεί από τις επιτροπές της Γερουσίας, δήλωσε η πρόεδρος του Συμβουλίου της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βαλεντίνα Ματβιένκο.

ΝΕΟΤΕΡΟ: Ο Πούτιν έλαβε έγκριση να στείλει στρατεύματα εκτός Ρωσίας


Ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, μιλώντας στο Κοινοβούλιο, τόνισε ότι η χώρα είχε μείνει χωρίς καμία άλλη επιλογή και ζήτησε την έγκριση για ανάπτυξη του στρατού στο εξωτερικό. Ο Ρώσος βουλευτής Κλίσας δήλωσε προς την Άνω Βουλή ότι ο Πούτιν θα αποφασίσει για τον αριθμό των στρατιωτών, το χρόνο και το αντικείμενο της αποστολής τους. «Η Ρωσία θα υπερασπιστεί την εδαφική ακεραιότητα των δύο υπό απόσχιση περιοχών της Ουκρανίας», τόνισε νωρίτερα ο Πανκόφ.

Εν τω μεταξύ, λίγες ώρες μετά τη δήλωση του υπουργού Υγείας της Βρετανίας, Σαγίντ Τζαβίντ ότι η ρωσική εισβολή έχει ξεκινήσει ήδη στην Ουκρανία, στρατιωτικές πηγές του Κιέβου ισχυρίζονται ότι, η κυβέρνηση της Μόσχας έχει ήδη αναπτύξει μέσα σε διάστημα 12 ωρών 10.000 στρατιώτες σε περιοχές που ελέγχονται από φιλορώσους αυτονομιστές.

Η ίδια πηγή που έχει διασυνδέσεις με τις υπηρεσίες πληροφοριών της Ουκρανίας ανέφερε ότι έξι χιλιάδες Ρώσοι στρατιώτες είναι ήδη στο Ντονέτσκ, πέντε χιλιάδες στο Λουχάνσκ και 1.500 στην πόλη Χορλίβκα.

«Είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι ...ο Πούτιν θα μπορούσε να είχε κινηθεί τόσο γρήγορα - αλλά είχε πολύ χρόνο να προετοιμαστεί», πρόσθεσε η ίδια πηγή. Ωστόσο, η Μόσχα διαψεύδει ότι έχει προχωρήσει σε μία τέτοια κίνηση, «προς το παρόν», επιμένοντας ότι αυτό θα συμβεί μόνον αν υπάρξει «απειλή».

Τι είπε ο Πούτιν για τις κατηγορίες για ανασύσταση της αυτοκρατορίας

Νωρίτερα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι δεν έχει την πρόθεση να ανασυστήσει μια αυτοκρατορία, την επομένη της αναγνώρισης των φιλορώσων αυτονομιστών στην Ουκρανία και μιας ομιλίας όπου αρνήθηκε τη νομιμότητα του ουκρανικού κράτους. «Είχαμε προβλέψει πως θα υπήρχαν εκτιμήσεις όπως ότι η Ρωσία ετοιμάζεται να ανασυστήσει μια αυτοκρατορία», είπε στη διάρκεια μιας συνάντησης με τον Αζέρο ομόλογό του Ιλχάμ Αλίεφ, και «αυτό δεν είναι καθόλου η πραγματικότητα».

Ο Ρώσος πρόεδρος υπογράμμισε πως μετά την πτώση της ΕΣΣΔ, η Ρωσία «αναγνώρισε τις νέες πραγματικότητας και εργάστηκε δραστήρια προκειμένου να ενισχύσει» τη συνεργασία με τις υπόλοιπες πρώην σοβιετικές χώρες, επικαλούμενος ως παράδειγμα το Αζερμπαϊτζάν και το Καζακστάν. Όπως είπε, η Ουκρανία είναι σε μια «διαφορετική κατάσταση» γιατί «το έδαφος αυτής της χώρας χρησιμοποιείται από τρίτες χώρες προκειμένου να προκαλέσουν απειλές σε ό,τι αφορά τη Ρωσία».

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top