ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επιστρέφουν στους Τ/κ ιδιοκτήτες τους εκατοντάδες οχήματα από τις Βάσεις Επισκοπής

Επιστρέφουν στους Τ/κ ιδιοκτήτες τους εκατοντάδες οχήματα από τις Βάσεις Επισκοπής

Περίπου 300 οχήματα, αυτοκίνητα, λεωφορεία και μηχανές, που ανήκαν σε Τ/κ κατοίκους των χωριών Παραμάλι, Αυδήμου και Πολεμίδια βρίσκονται σε ανοικτή αλάνα εντός των Βρετανικών Βάσεων της Επισκοπής και σκουριάζουν εδώ και 41 χρόνια, σύμφωνα με τη Χαβαντίς.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, η Διοίκηση των Βάσεων πήρε την πρωτοβουλία να επιδιορθώσει αυτά τα οχήματα με στόχο να τα επιστρέψει στους Τ/κ ιδιοκτήτες τους. Η εφημερίδα δημοσιεύει σήμερα φωτογραφίες από τα οχήματα, όπου διακρίνονται και τρακτέρ, μικρά φορτηγά κ.ά. Για την επιστροφή τους στους ιδιοκτήτες οι Βάσεις βρίσκονται σε επαφή με τον “δήμαρχο” Περγάμου, Ιλκέρ Εντίπ και τον Τ/κ κοινοτάρχη Πύλας, Νετσντέτ Ερμετάλ όπως αναφέρεται, ενώ θα υπάρξει συνάντηση και με Τ/κ αρμοδίους για να δουν πώς θα γίνει η επιστροφή αυτή των οχημάτων.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στο συγκεκριμένο χώρο δεν βρίσκονται μόνο οχήματα και μέσα μεταφοράς αλλά και άλλα αντικείμενα που οι Τ/κ της περιοχής, θεωρώντας ότι δεν θα μπορούσαν να τα περάσουν στο “βορρά” το 1974, τα άφησαν εκεί, όπως έπιπλα, κοσμήματα, κυνηγετικά τουφέκια κ.ά. Ο “δήμαρχος” Περγάμου είπε ότι οι επαφές τους για το θέμα της επιστροφής όλων αυτών στους Τ/κ ιδιοκτήτες τους διαρκούν εδώ και ένα χρόνο. “Είδαμε τις αναμνήσεις εκατοντάδες ανθρώπων μας. Ήταν μια πολύ συγκινητική επίσκεψη”, δήλωσε ο κ. Εντίπ που επισκέφθηκε την αλάνα στις Βάσεις.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Καταγγέλθηκε για ενδέκατη φορά σεσημασμένος για σοβαρές υποθέσεις λαθροθηρίας - Τράπηκε σε φυγή στα κατεχόμενα

Βανδαλισμοί σε Δημοτικό Σχολείο στη Λευκωσία: Προκάλεσαν ζημιές χιλιάδες ευρώ - Φωτογραφία

Μονή Αββακούμ: Η νέα ανάρτηση του Νεκτάριου - Η φωτογραφία από την αναπαράσταση της σταύρωσης του Χριστού

Μητρόπολη Ταμασού: Απαντά στα περί συμβιβασμού για τη Μονή Αββακούμ - «Αποκλειστικός στόχος, η αποκάλυψη της αλήθειας»

Όσα χρόνια και αν περάσουν τις βλέπουμε κάθε χρόνο: Οι πιο γνωστές ταινίες – και μίνι σειρές – που «μυρίζουν» Πάσχα



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top