Πρ. Ρωσικού Συμβουλίου Διεθνών Υποθέσεων: «Η Μέρκελ o καταλληλότερος μεσολαβητής μεταξύ Κιέβου και Μόσχας»

Πρ. Ρωσικού Συμβουλίου Διεθνών Υποθέσεων: «Η Μέρκελ o καταλληλότερος μεσολαβητής μεταξύ Κιέβου και Μόσχας»

Ο πρόεδρος του Ρωσικού Συμβουλίου Διεθνών Υποθέσεων, Αντρέι Κορτούνοφ, σε δηλώσεις του στη δημόσια τηλεόραση Rai τόνισε ότι «η Γερμανίδα πρώην καγκελάριος ‘Ανγκελα Μέρκελ θα μπορούσε να είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για να διαμεσολαβήσει μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας».

Η γέφυρα

Σύμφωνα με τον Κορτούνοφ, «χρειάζεται ένας άνθρωπος, ο οποίος να γνωρίζει καλά την ιστορία και τις σχέσεις των δυο χωρών».

«Το ότι οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται είναι σίγουρα θετικό, αν και δεν αποτελεί εγγύηση επιτυχίας. Θεωρώ ότι στην Ρωσία πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι η Ουκρανία είναι μια διαφορετική, αυτόνομη χώρα. Και στην Ουκρανία, παράλληλα, ότι η χώρα είναι καλό να λειτουργήσει ως γέφυρα ανάμεσα στην Ρωσία και στην Δύση», ολοκλήρωσε ο Κορτούνοφ.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Πενταμερής: Η ώρα της Νέας Υόρκης - Τα σενάρια - Η απουσία της ΕΕ και οι χαμηλές προσδοκίες

Πενταμερής: Η ώρα της Νέας Υόρκης - Τα σενάρια - Η απουσία της ΕΕ και οι χαμηλές προσδοκίες

Στη Νέα Υόρκη μεταβαίνει το απόγευμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, όπου την Τετάρτη αναμένεται ακόμα μια κρίσιμη συνάντηση, για το κυπριακό. Η δεύτερη άτυπη πενταμερής διάσκεψη πραγματοποιείται υπό το φως της τουρκικής αδιαλλαξίας και των απαράδεκτων αξιώσεων για λύση δύο κρατών.

BEST OF TOTHEMAONLINE