ΔΙΕΘΝΗ

Η ομάδα χάκερ Anonymous επιτέθηκε σε ιστότοπους ρωσικών ΜΜΕ - Ποια μηνύματα προέβαλλαν

Η ομάδα χάκερ Anonymous επιτέθηκε σε ιστότοπους ρωσικών ΜΜΕ - Ποια μηνύματα προέβαλλαν

Η ομάδα χάκερ "Anonymous" ανέλαβε σήμερα την ευθύνη για μια κυβερνοεπίθεση που παρέλυσε τους ιστότοπους πολλών ρωσικών μέσων ενημέρωσης, ανάμεσά τους και κρατικά πρακτορεία ειδήσεων, παρατείνοντας τις πληροφοριακές επιθέσεις που έθεσαν στο στόχαστρο τις τελευταίες ημέρες πολλούς ρωσικούς επίσημους ιστότοπους.

Για μερικά λεπτά, οι ιστότοποι των κρατικών πρακτορείων ειδήσεων TASS και RIA Novosti, της εφημερίδας Kommersant, της προσκείμενης στο Κρεμλίνο Izvestia και του περιοδικού Forbes Russia προέβαλλαν ένα μήνυμα που καλούσε να "τεθεί τέλος" στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

"Εδώ και μερικά χρόνια ζούμε όπως στη Βόρεια Κορέα. Γιατί μας χρειάζεται αυτό; Για να καταλήξει ο Πούτιν στα βιβλία της Ιστορίας; Δεν είναι δικός μας πόλεμος, ας τον σταματήσουμε!" ανέφερε το μήνυμα.

"Το μήνυμα αυτό θα εξαφανιστεί και ορισμένοι από εμάς θα απολυθούν, μπορεί να και να φυλακιστούν. Όμως δεν μπορούμε άλλο", προστίθεται στο κείμενο, που κατηγορεί για "αδιαφορία" τους δημοσιογράφους των ΜΜΕ που τέθηκαν στο στόχαστρο της επίθεσης των χάκερ.

Οι επιθέσεις ακολουθούν εκείνες που είχαν πραγματοποιηθεί την Πέμπτη από την ίδια ομάδα εναντίον των ιστοτόπων του δικτύου της δημόσιας ρωσικής τηλεόρασης RT (πρώην Russia Today).

Προχθές, Σάββατο, οι ιστότοποι του Κρεμλίνου, της Δούμας (κάτω βουλή του κοινοβουλίου) και του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας είχαν τεθεί εκτός λειτουργίας, μια επίθεση για την οποία είχαν αναλάβει επίσης την ευθύνη οι Anonymous στο Twitter.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Εργατικό ατύχημα στη Λεμεσό: Παραμένει κρίσιμα ο 23χρονος – Μεταφέρθηκε ξημερώματα στο ΓΝ Λευκωσίας

• «Έσβησε» κατάδικος των Κεντρικών Φυλακών - Εν αναμονή της νεκροτομής επί της σορού του

• Παραλίες: Ξεκίνησε το μάζεμα πετσετών από τα κρεβατάκια – Έτσι θα λειτουργεί το νέο μέτρο – «Μας αντιγράφουν και οι τουρίστες»

• Ταξιδιωτικό «χάος»: «Απανωτές» καταγγελίες κατά αεροπορικών - Επιβάτες ταξιδεύουν μέχρι και με αεροπλάνα διαφορετικών εταιρειών

• Η τοποθέτηση της Αστυνομίας για την έρευνα με το έργο τερματικού εισαγωγών υγροποιημένου φυσικού αερίου

• Ανείπωτη θλίψη - «Έφυγε» η μικρή Έλενα Νικολάου - Η συγκινητική παράκληση της οικογένειας

• Συγκινεί η Ιλάειρα Ζήση: Η φωτογραφία της κόρης της και το μήνυμα όλο νόημα



Ανοίγει νέο κεφάλαιο στον ΔΗΣΥ - Οι θητείες αξιωματούχων και το καταστατικό

Ανοίγει νέο κεφάλαιο στον ΔΗΣΥ - Οι θητείες αξιωματούχων και το καταστατικό

Σε νέες περιπέτειες ενδέχεται να εισέλθει ο ΔΗΣΥ, αυτή τη φορά για το θέμα των θητειών αξιωματούχων στο κόμμα. Σύμφωνα με τις πρόνοιες του καταστατικού, το οποίο τροποποιήθηκε στις 29 Απριλίου 2023, μέλος του κόμματος που κατέχει κάποιο εκ των αξιωμάτων του Βουλευτή, Ευρωβουλευτή, Δήμαρχου, Δημοτικού Συμβούλου, Σχολικού Εφόρου, Προέδρου ή Μέλους Κοινοτικού Συμβουλίου, δικαιούται να διεκδικήσει επανεκλογή στο ίδιο αξίωμα, μόνο αν κατά τη λήξη της τρέχουσας θητείας του, δεν συμπληρώσει τρεις θητείες σε αυτό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top