ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οικονομική βοήθεια ύψους 50 χιλ. ευρώ στον Κυπριακό Ερυθρό Σταυρό ενέκρινε το Υπουργικό

Οικονομική βοήθεια ύψους 50 χιλ. ευρώ στον Κυπριακό Ερυθρό Σταυρό ενέκρινε το Υπουργικό

To Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε την Πέμπτη την παραχώρηση «κατά χάριν» οικονομικής βοήθειας ύψους 50.000 ευρώ στον Κυπριακό Ερυθρό Σταυρό, για κάλυψη μέρους των εξόδων σε σχέση με τις δράσεις του, προς κάλυψη αναγκών των διαμενόντων στα Κέντρα Υποδοχής/Φιλοξενίας Αιτητών Ασύλου.

Σε γραπτή δήλωσή της, η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος, Νιόβη Παρισινού, είπε ότι το Υπουργικό Συμβούλιο, το οποίο συνεδρίασε την Πέμπτη, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, ενέκρινε την προσχώρηση της Κυπριακής Δημοκρατίας στον Διεθνή Οργανισμό Ηλιακής Συμμαχίας (International Solar Alliance - ISA), ως μέλος.

Όπως σημειώνει η κ. Παρισινού ο Διεθνής Οργανισμός Ηλιακής Συμμαχίας (International Solar Alliance - ISA) είναι μια διεθνής, μη-κερδοσκοπική πλατφόρμα συνεργασίας μεταξύ χωρών με σκοπό την προώθηση της εκμετάλλευσης της ηλιακής ενέργειας.

Βασική προτεραιότητά του, αναφέρει, είναι η συλλογική δράση για αντιμετώπιση κοινών προκλήσεων και η ανάπτυξη ανταγωνιστικών προγραμμάτων στον τομέα της ηλιακής ενέργειας, με στόχο την παροχή φθηνής και αξιόπιστης ενέργειας, κυρίως σε αναπτυσσόμενες χώρες.

Επίσης, η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος αναφέρει πως τo Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε την παραχώρηση κυβερνητικής κατοικίας στην περιοχή Προεδρικού Μεγάρου, στον Κυπριακό Σύνδεσμο Οικογενειακού Προγραμματισμού, για σκοπούς στέγασης και λειτουργίας του Κέντρου Στήριξης και Θεραπείας Ατόμων που έχουν βιώσει Σεξουαλική Κακοποίηση ή Εκμετάλλευση ως παιδιά.

Επιπροσθέτως, σημειώνει, ότι το Υπουργικό αποφάσισε τον διορισμό του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Εθνικού Συντονιστικού Φορέα για την Πρόληψη και Καταπολέμηση της Βίας κατά των Γυναικών ως ακολούθως: Άριστος Τσιάρτας, Πρόεδρος και Μέλη: Ιωσηφίνα Αντωνίου, Σουσάνα Παύλου, Άννα Ματθαίου, Νίκη Ανδρέου, Μαρία Τζιόγκουρου, Χρυστάλλα Κόρτα, Τάνια Χαραλαμπίδου, Εύη Νικολάου, Αγγέλα Ιωακείμ, Παναγιώτης Μέσσιος, και Άντρη Ανδρονίκου. Ο διορισμός είναι για περίοδο 3 ετών με ισχύ από σήμερα.

Εξάλλου, το Υπουργικό Συμβούλιο διόρισε τον Ελευθέριο Αντωνιάδη, ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Έρευνας και Καινοτομίας (ΙδΕΚ), μέχρι τις 2 Απριλίου 2024, στη θέση του Μιχάλη I. Λοιζΐδη, ο οποίος υπέβαλε παραίτηση.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Στόχος μου είναι να καταστεί επιτέλους η Κύπρος ένα κανονικό κράτος»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Στόχος μου είναι να καταστεί επιτέλους η Κύπρος ένα κανονικό κράτος»

Στόχος μου είναι να καταστεί επιτέλους η Κύπρος ένα κανονικό, λειτουργικό κράτος, θέτοντας τις βάσεις για ειρηνική συνύπαρξη και αλληλοκατανόηση, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, το βράδυ της Τετάρτης, κατά τη διάρκεια της δεξίωσης που παρέθεσε ο Ύπατος Αρμοστής του Ηνωμένου Βασιλείου στην Κύπρο, Ιρφάν Σιντίκ, με την ευκαιρία των γενεθλίων του Βασιλιά Καρόλου Γ'.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top