Διευκρίνιση από τον ΟΗΕ αναφορικά με τη χρήση λέξεων για την κατάσταση στην Ουκρανία

Διευκρίνιση από τον ΟΗΕ αναφορικά με τη χρήση λέξεων για την κατάσταση στην Ουκρανία

Κατά την τακτική ενημέρωση των διεθνών μέσων μαζικής ενημέρωσης του ΟΗΕ τη Δευτέρα, 7 Μαρτίου 2022, ο Εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα κ. Stéphane Dujarric διέψευσε δημοσίευμα που ανέφερε ότι ο ΟΗΕ έδωσε οδηγίες προς το προσωπικό του να αποφεύγει τη χρήση των λέξεων «πόλεμος» και «εισβολή».

Συγκεκριμένα έφερε ως παράδειγμα το tweet που είχε δημοσιεύσει η Βοηθός Γενικός Γραμματέα για Πολιτικές και Ειρηνευτικές Υποθέσεις κα Rosemary DiCarlo, όπου μεταξύ άλλων ανέφερε «ρωσική εισβολή στην #Ουκρανία» και «αυτός ο πόλεμος είναι παράλογος». Συμπλήρωσε επίσης ότι ο Βοηθός Γενικός Γραμματέας για Ανθρωπιστικές Υποθέσεις και Συντονιστής Έκτακτης Βοήθειας του ΟΗΕ κ. Martin Griffiths καθώς και ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, έχουν χρησιμοποιήσει μια μεγάλη γκάμα λέξεων στις δηλώσεις και παρατηρήσεις του προς τον Τύπο για να περιγράψουν αυτά που συμβαίνουν.

Τέλος, πρόσθεσε ότι είχε σταλεί μήνυμα με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο σε όλο το προσωπικό του ΟΗΕ που του υπενθυμίζει ότι είναι διεθνείς δημόσιοι υπάλληλοι και θα πρέπει να τηρούν τις ευθύνες που συνεπάγεται η θέση τους.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Χριστοδουλίδης-Έρχιουρμαν ανεβάζουν ρυθμούς: Εβδομαδιαίες συναντήσεις και ορόσημο η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ

Χριστοδουλίδης-Έρχιουρμαν ανεβάζουν ρυθμούς: Εβδομαδιαίες συναντήσεις και ορόσημο η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ

Σε πιο εντατική φάση περνούν οι επαφές για το Κυπριακό, μετά τη μακρά συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Τουφάν Έρχιουρμαν, κατά την οποία συμφωνήθηκε οι δύο πλευρές να έχουν πλέον τουλάχιστον μία συνάντηση την εβδομάδα, ακόμη και συχνότερα εφόσον κριθεί αναγκαίο.

BEST OF TOTHEMAONLINE