ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Δρ.Βωνιάτης: Η διαφορά Όμικρον 1 και Όμικρον 2 - Έρχονται και άλλες χαλαρώσεις - Δείτε βίντεο

Δρ.Βωνιάτης: Η διαφορά Όμικρον 1 και Όμικρον 2 - Έρχονται και άλλες χαλαρώσεις - Δείτε βίντεο

Στην εκπομπή Alpha Καλημέρα μίλησε ο επιδημιολόγος Δρ Μιχάλης Βωνιάτης, αναφεροντας την εξέλιξη της κατάστασης μετά απο δυο χρόνια πανδημίας Covid.

Αναφερόμενος στο πόσο βοήθησε ο εμβολιασμός, τόνισε ότι αυτη τη στιγμή δεν ειναι γνωστό πόσοι εμβολιασμένοι έχουν νοσήσει με την μετάλλαξη  Ομικρον για να γνωρίζουν περισσότερα στοιχεία. Σημείωσε ότι η Κύπρος "ειναι απο τις χώρες που ειχε τους λιγότερους θανάτους απο αλλες χωρες σε αναλογια πληθυσμού".

Στην πορεία συζητήθηκε το θέμα κατα πόσο η πανδημία έρχεται στο τέλος της με τον Δρ.Βωνιάτη να αναφέρει ότι "Θα μεταβουμε στο στάδιο ενδημικής κατάστασης αλλά αυτό δεν γνωρίζουμε πότε θα γίνει".

Εξήγησε ότι η διαφορά της παραλλαγής της μετάλλαξης Ομικρον 1 και Ομικρόν 2 , είναι ότι η δεύτερη μεταδίδεται πιο γρήγορα.

Αποκάλυψε στην συνέχεια ότι πρόκειται να δοθούν και άλλες χαλαρώσεις, ωστόσο αυτό θα γίνει με τρόπο ώστε να μην "δουμε εκτόξευση νοσηλειων που να επιβαρυνει ευαλωτες ομαδες και υπερήλικες".

Ενώ κατέληξε λέγοντας ότι "ειναι πολυ νωρις να πετάξουμε τις μάσκες" και οτι θα ειναι το τελευταίο μέτρο που θα καταργηθεί.

Οσο για την τέταρτη δόση εμβολίου, ξεκαθάρισε ότι η απόφαση θα ληφθεί απο την Συμβουλευτική Επιτροπή Εμβολιασμού και όχι απο την Επιδημιολογική ομάδα.

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top