Κορωνοϊός: Η βιταμίνη που λείπει από όσους νοσούν σοβαρά

Κορωνοϊός: Η βιταμίνη που λείπει από όσους νοσούν σοβαρά

Ισραηλινοί ερευνητές υποστηρίζουν ότι ανακάλυψαν μιας καίριας σημασίας «διαφορά» ανάμεσα στα άτομα που νοσούν σοβαρά από λοίμωξη Covid-19 και σε αυτούς που την περνούν με ήπια συμπτωματολογία.

Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στο PLOS One περίπου τα μισά άτομα με ανεπάρκεια βιταμίνης D πριν νοσήσουν από Covid-19 εκδήλωσαν σοβαρή λοίμωξη, συγκριτικά με λιγότερο του 10% εκείνων που είχανε επάρκεια της συγκεκριμένης βιταμίνης στο αίμα τους.

Η βιταμίνη D είναι γνωστό ότι είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία των οστών μας αλλά και για τον προστατευτικό της ρόλο έναντι της σοβαρής Covid-19.

Πηγή: ygeiamou.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΔΗΣΥ: Ξεκίνησε η μάχη για το 2028-Το χρίσμα, οι φιλοδοξίες και ο κίνδυνος νέας ρήξης

ΔΗΣΥ: Ξεκίνησε η μάχη για το 2028-Το χρίσμα, οι φιλοδοξίες και ο κίνδυνος νέας ρήξης

Το πολιτικό ημερολόγιο μπορεί να γράφει ακόμη 2026, όμως στην Πινδάρου αρκετοί σκέφτονται ήδη το 2028. Και όσο περνά ο χρόνος, τόσο πιο καθαρό γίνεται ότι η μάχη για το Προεδρικό χρίσμα του Δημοκρατικού Συναγερμού δεν θα είναι μια απλή εσωκομματική διαδικασία, αλλά μια αναμέτρηση που θα επηρεάσει συνολικά την πορεία της παράταξης τα επόμενα χρόνια.