Απίστευτες αποκαλύψεις στη Βουλή - Κάθε 200 ολόσωμες αξονικές τομογραφίες ένας ασθενής πεθαίνει

Απίστευτες αποκαλύψεις στη Βουλή - Κάθε 200 ολόσωμες αξονικές τομογραφίες ένας ασθενής πεθαίνει

Αποκαλύψεις που φέρνουν έντονους προβληματισμούς και ανησυχίες έγιναν στην σημερινή συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Υγείας.

Συγκεκριμένα ο Επικεφαλής του Τμήματος Ιατρικής Φυσικής του ΟΚΥπΥ, Πρόδρομος Καπλάνης, ανέφερε ότι κάθε 200 ολόσωμες αξονικές τομογραφίες ένας ασθενής πεθαίνει ενώ πολλοί είναι αυτοί προσβάλλονται από καρκίνο.

Μεταξύ άλλων στην Επιτροπή καταγγέλθηκε ότι υπάρχει ένα σύστημα με μίζες στο χώρο της Υγείας με γιατρούς μέτοχους σε διαγνωστικά κέντρα, όπου παραπέμπονται ασθενείς για αχρείαστες εξετάσεις.

Όπως αναφέρθηκε ενώπιον της Επιτροπής αγοράζονται μηχανήματα μεταχειρισμένα με κατώτερη ποιότητα κάτι το οποίο καταγγέλθηκε και στην Ελεγκτική Υπηρεσία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

15 χρόνια από την τραγωδία στο Μαρί – ΠτΔ: «Συγγνώμη εκ μέρους της Πολιτείας για τα λάθη που οδήγησαν στην έκρηξη»

15 χρόνια από την τραγωδία στο Μαρί – ΠτΔ: «Συγγνώμη εκ μέρους της Πολιτείας για τα λάθη που οδήγησαν στην έκρηξη»

Δεκαπέντε χρόνια συμπληρώνονται από τη φονική έκρηξη στη ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί, μια τραγωδία που σημάδεψε βαθιά την Κύπρο και κόστισε τη ζωή σε 13 ανθρώπους που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή του καθήκοντος. Κατά το ετήσιο μνημόσυνο των πεσόντων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης τίμησε τη μνήμη τους, υπογραμμίζοντας το χρέος της Πολιτείας να διασφαλίζει την ασφάλεια των πολιτών και ζητώντας συγγνώμη για τα λάθη και τις παραλείψεις που οδήγησαν στην τραγωδία.

BEST OF TOTHEMAONLINE