ΔΙΕΘΝΗ

Οι... αμήχανες χειραψίες του Πούτιν: Όταν κανείς δεν θέλει να του σφίξει το χέρι - ΒΙΝΤΕΟ

Οι... αμήχανες χειραψίες του Πούτιν: Όταν κανείς δεν θέλει να του σφίξει το χέρι - ΒΙΝΤΕΟ

Βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου καταγράφει στιγμές από επίσημες συναντήσεις, αλλά και λιγότερο εθιμοτυπικές εκδηλώσεις, στις οποίες ο Ρώσος πρόεδρος έδωσε το παρόν και έτεινε το χέρι του προς τον συνομιλητή του, χωρίς ωστόσο να βρει ανταπόκριση - Ήδη έχει ξεπεράσει τις 6 εκατ, προβολές.

Παρά την οικονομική και στρατιωτική του ισχύ, ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν έχει βιώσει ουκ ολίγες στιγμές αμηχανίας, όταν ισχυροί ηγέτες του πλανήτη, αλλά και απλοί πολίτες απέφυγαν, ακόμα και μπροστά στα τηλεοπτικά φλάς, να του σφίξουν το χέρι.

Ένα σχετικό βίντεο, στο οποίο καταγράφονται στιγμές από επίσημες συναντήσεις, αλλά και λιγότερο εθιμοτυπικές εκδηλώσεις, στις οποίες ο Ρώσος πρόεδρος έδωσε το παρόν και έτεινε το χέρι του προς τον συνομιλητή του, χωρίς ωστόσο να βρει ανταπόκριση, κάνει το γύρο του κόσμου με περισσότερα από 6 εκατομμύρια προβολές τις τελευταίες ημέρες, καθώς έχει γίνει ήδη viral σε δημοφιλείς ψηφιακές πλατφόρμες, όπως το TikTok και το Reddit.

«Άκυρο» και από τον Κιμ

Οι… αμήχανες χειραψίες του Βλαντιμίρ Πούτιν έλαβαν χώρα πριν το 2020, δηλαδή την πανδημία του κορωνοϊού και τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης που την ακολούθησαν, καθώς -εν αντιθέσει με το Ρώσο Πρόεδρο- άλλοι αξιωματούχοι εμφανιζόμενοι στο ίδιο βίντεο (όπως ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ) ανταλλάσσουν άνετα χειραψίες μεταξύ τους, ενώ πιο ενδιαφέρον αποκτά η προσπάθεια του ηγέτη της Μόσχας να χαιρετίσει τον ομόλογό του της Βόρειας Κορέας -και θεωρούμενο σύμμαχό του- Κιμ Γιονγκ Ουν, από τον οποίο, όμως, εισέπραξε…πάγο.

Η συγκεκριμένη συνάντηση των δύο ηγετών τοποθετείται, κατά πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της εθιμοτυπικής ανταλλαγής δώρων, πριν δηλαδή την έναρξη των συνομιλιών μεταξύ των δύο ηγετών, κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής στο Βλαδιβοστόκ, τον Απρίλιο του 2019.

Πάντως, η αμηχανία του Ρώσου ηγέτη καθρεπτίζεται έκδηλα στην έκφραση του προσώπου του, όταν οι παρακείμενοί του κάθε φορά αποφεύγουν τη χειραψία μαζί του, γεγονός που υπογραμμίζουν μαζικά στα σχόλιά τους και οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, που μοιράζονται στους λογαριασμούς τους το σχετικό βίντεο.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Εντοπίστηκε πτώμα σε βραχώδη περιοχή - Βρισκόταν σε κατάσταση αποσύνθεσης

Αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Εβελίνα Σκίτσκο: Είναι ερωτευμένη και μόλις μας έδειξε τον σύντροφο της



Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Στα βαθιά εισέρχεται το Κυπριακό, ενώ καθοριστικό θα είναι το επόμενο διάστημα μέχρι το τέλος Μαΐου. Η Μαρία Ανχέλα Ολγκίν ετοιμάζει βαλίτσες για μια σειρά από επισκέψεις σε χώρες της Ευρώπης, ξεκινώντας από το Βερολίνο ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί σε Παρίσι και Βρυξέλλες, με στόχο να διερευνήσει το ενδεχόμενο εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να συνεισφέρει στην προσπάθεια που καταβάλλουν τα ΗΕ, για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top