Έκρηξη βόμβας στη Λεμεσό: Εγκατέλειψε με μοτοσικλέτα στη σκηνή ο δράστης

Έκρηξη βόμβας στη Λεμεσό: Εγκατέλειψε με μοτοσικλέτα στη σκηνή ο δράστης

Έχοντας ως σημαντικό τεκμήριο μοτοσικλέτα που εντοπίστηκε στη σκηνή, το ΤΑΕ Λεμεσού διεξάγει εξετάσεις για τον εντοπισμό του προσώπου που, τα ξημερώματα της Πέμπτης, πυροδότησε εκρηκτικό μηχανισμό έξω από τα γραφεία εργοληπτικής εταιρείας, στη Λεμεσό.

Σε δηλώσεις του ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού, Λευτέρης Κυριάκου, ανέφερε ότι η έκρηξη σημειώθηκε γύρω στις 3:20, μπροστά από τα γραφεία της εταιρείας, στην τουριστική περιοχή Αγίου Τύχωνα.

Η σκηνή, πρόσθεσε, αποκλείστηκε από μέλη της Αστυνομίας και από τις εξετάσεις πυροτεχνουργού διαπιστώθηκε ότι η έκρηξη οφειλόταν σε εκρηκτικό αντικείμενο με εκρηκτική ύλη χαμηλής ισχύος, που προκάλεσε ζημιές στην γυάλινη προθήκη των γραφείων της εταιρείας.

Στη σκηνή εντοπίστηκε μοτοσικλέτα, την οποία ο δράστης εγκατέλειψε όταν πολίτης τον αντιλήφθηκε και προσπάθησε να τον καταδιώξει, πρόσθεσε ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού, σημειώνοντας ότι πρόκειται για ένα σημαντικό τεκμήριο που ενδεχομένως θα βοηθήσει στην ταυτοποίηση του.

Από τις εξετάσεις, συνέχισε, διαπιστώθηκε ότι η μοτοσικλέτα είχε καταγγελθεί ως κλοπιμαία πριν μερικούς μήνες.

Ερωτηθείς για τα κίνητρα πίσω από την εγκληματική ενέργεια, ο κ.Κυριάκου είπε πως «είμαστε στα πολύ αρχικά στάδια και δεν μπορούμε να πούμε περισσότερο σε σχέση με την υπόθεση».

Στο μικροσκόπιο των αστυνομικών ανακριτών βρίσκονται κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης και γίνονται προσπάθειες εξασφάλισης οποιασδήποτε άλλης μαρτυρίας, προς διαλεύκανση της υπόθεσης.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Επί της ουσίας η συζήτηση ΠτΔ - Έρχιουρμαν - Νέα συνάντηση τέλη Απριλίου

Κυπριακό: Επί της ουσίας η συζήτηση ΠτΔ - Έρχιουρμαν - Νέα συνάντηση τέλη Απριλίου

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Τουφάν Έρχιουρμαν, συμφώνησαν να συναντηθούν εκ νέου έως τα τέλη Απριλίου με σκοπό να προβούν σε πιο συγκεκριμένες ανακοινώσεις, όπως ανακοίνωσαν τα ΗΕ μετά τη σημερινή τους συνάντηση στην κατοικία του Ειδικού Αντιπροσώπου του Γενικού Γραμματέα στην Κύπρο, Χασίμ Ντιάν, στη νεκρή ζώνη στη Λευκωσία. Πρόσθεσαν πως οι δυο ηγέτες χαιρέτισαν τη διαρκή δέσμευση και εμπλοκή του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στο Κυπριακό και επανέλαβαν τη συνεχή ετοιμότητά τους να υποστηρίξουν τις προσπάθειές του.

BEST OF TOTHEMAONLINE