ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συμφωνία για επενδύσεις 200 εκ. δολαρίων στα κατεχόμενα από το Πακιστάν

Συμφωνία για επενδύσεις 200 εκ. δολαρίων στα κατεχόμενα από το Πακιστάν

Οι Τουρκοκύπριοι επιχειρηματίες Μουσταφά Αμπίτογλου και Αχμέτ Γκιουριούν επέστρεψαν στα κατεχόμενα από επίσκεψη στο Πακιστάν μεταφέροντας την «ευχάριστη είδηση» για επικείμενες επενδύσεις 200 εκ. δολαρίων από το Πακιστάν στην κατεχόμενη Κύπρο.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, η ιστοσελίδα Κίπρις ποστασί έγραψε χθες ότι οι Αμπίτογλου και Γκιουριούν, οι οποίοι κατά την είσοδο στο Πακιστάν ανέμεναν να σφραγιστεί το έγγραφο της βίζας που κατείχαν, ανακάλυψαν ότι δεν εφαρμόζεται «εμπάργκο» από το Πακιστάν στο ψευδοκράτος αφού τελικά εισήλθαν στην χώρα με σφραγίδα στο «διαβατήριο της τδβκ».

Οι επιχειρηματίες και η αντιπροσωπεία που τους συνόδευε επισκέφτηκαν το Πακιστάν μεταξύ 13 και 20 Μαρτίου ως αποτέλεσμα πρωτοβουλιών του Τουρκοκύπριου επιχειρηματία Χ. Λ. Ναζμί, που εγκαταστάθηκε στο Πακιστάν μετά από 44 χρόνια ενασχόλησης με το διεθνές εμπόριο στο Ντουμπάι και αφιέρωσε την ζωή του στο κτίσιμο γεφυρών εμπορίου και φιλίας ανάμεσα στο Πακιστάν, την Τουρκία και το ψευδοκράτος, όπως αναφέρεται.

Σε δήλωσή του, ο Ναζμί είπε ότι περίμενε εδώ και περίπου 25 χρόνια αυτή την μέρα και είναι χαρούμενος που βλέπει ότι με αυτή την επίσκεψη άρχισαν επιτέλους να δημιουργούνται γέφυρες «ανάμεσα στο αδελφό Πακιστάν και τον λαό της τδβκ», όπως αποκάλεσε το ψευδοκράτος.

Οι Αμπίτογλου, Γκιουριούν και Ναζμί, οι οποίοι συναντήθηκαν με τον Shahid Zeb, γνωστό εργολάβο και πρόεδρο του ΔΣ της εταιρείας Red Sun Associates με μεγάλες εμπορικές επενδύσεις σε όλο το Πακιστάν, είχαν την ευκαιρία να μελετήσουν επί τόπου μεγάλα έργα που έγιναν και που γίνονται.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι Αμπίτογλου και Γκιουριούν έπεισαν τον Zeb να προβεί σε εμπορικές και τουριστικές επενδύσεις στα κατεχόμενα, όπως τουριστικό χωριό, ύψους 200 εκ. δολαρίων, παρά το γεγονός ότι ο Πακιστανός επιχειρηματίες δέχτηκε προτάσεις να επενδύσει και στις ελεύθερες περιοχές της Κύπρου.

Ο Αμπίτογλου είπε ότι ο Zeb ενδιαφέρεται πολύ για την «βόρεια Κύπρο», επιθυμεί να προβεί σε επί τόπου μελέτες και θέλει να συζητήσει τις ευκαιρίες για επενδύσεις με διάφορους οργανισμούς, «θεσμούς» και «κυβερνητικούς αξιωματούχους», συμπεριλαμβανομένων των λεγόμενων ενώσεων εργολάβων οικοδομών και ξενοδόχων.

Ο Αμπίτογλου ανέφερε επίσης ότι ο Πακιστανός επιχειρηματίας θα επισκεφτεί την κατεχόμενη Κύπρο κατά την δεύτερη βδομάδα του Μαΐου.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, οι Αμπίτογλου, Γκιουριούν και Ναζμί ανέλαβαν και σημαντικές πρωτοβουλίες για να αρχίζουν «μεγάλης κλίμακας τουριστικές επιχειρήσεις» ανάμεσα στο Πακιστάν και το ψευδοκράτος. Μετά από συνάντηση που είχαν με τον Sami Khan, πρόεδρο του ΔΣ της εταιρείας Tanawal Corporation, ενός από τους σημαντικότερους τουριστικούς πράκτορες στο Πακιστάν, ανακοινώθηκε ότι ο Khan θα επισκεφτεί τα κατεχόμενα εντός Μαΐου.

Υπενθυμίζοντας ότι το Πακιστάν διαθέτει 230 εκατομμύρια μουσουλμανικό πληθυσμό και είναι μια αγορά που αναπτύσσεται με γοργούς ρυθμούς, ο Αμπίτογλου είπε ότι βλέπει στο Πακιστάν «πολύ σοβαρές» ευκαιρίες για Τουρκοκύπριους επιχειρηματίες σε πολλά θέματα και εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα «δώσει ανάσα» στην οικονομία της «χώρας» η ανάπτυξη των σχέσεων Πακιστάν-ψευδοκράτους.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top