ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωνές έξω από τον ζωολογικό κήπο της Πάφου – Στο νοσοκομείο ο ένας

Φωνές έξω από τον ζωολογικό κήπο της Πάφου – Στο νοσοκομείο ο ένας

Με δημόσια καταγγελία στο Facebook προχώρησε ο παραπονούμενος. Πως έπραξε η Αστυνομία και τι δηλώνουν οι δύο πλευρές.

Διαμάχη με τον ζωολογικό κήπο Πάφου στην Πέγεια, φαίνεται να δημιούργησε πολίτης χθες το πρωί, ο οποίος έσπευσε στον χώρο για να διαμαρτυρηθεί σε σχέση με την πρόσφατη άφιξη των ελεφάντων την περασμένη Κυριακή αλλά και γενικότερα υπέρ της ελευθερίας των ζώων. 

Ο Κύπρος Κωνσταντίνου είναι ο 32χρονος που βλέπετε στην φωτογραφία πιο κάτω, στην οποία φαίνεται το σημάδι που κατ’ ισχυρισμό του ιδίου, προκλήθηκε από τον ιδιοκτήτη και υπεύθυνο  του ζωολογικού πάρκου στην Πέγεια. 


Ο ίδιος περιγράφει το περιστατικό λέγοντας ότι: «Εγώ πήγα εκεί, έβαλα μία καρεκλίτσα έξω από την είσοδο δίπλα στο ταμείο τους και έστησα κάποια πλακάτ και είχα μαζί και φυλλάδια. Ήρθε ένας νέος σε ηλικία άντρας και με ρώτησε τι κάνω εκεί. Του απάντησα ότι πήγα εκεί για να διαμαρτυρηθώ για τα ζώα. Έφυγε για να ενημερώσει τους υπευθύνους. Σηκώθηκα κι εγώ και πήγα στο αυτοκίνητό να πάρω ένα βιβλίο να διαβάζω καθώς οι επισκέπτες έβλεπαν τα μηνύματα των πλακάτ. Όμως όταν ήταν να επιστρέψω είδα ότι κάποιος είχε σηκώσει τα πράγματά μου (ο χώρος στάθμευσης είναι πολύ κοντά στην είσοδο). Πήγα να προχωρήσω να δω τι έγινε, αλλά δεν πρόλαβα: Ένας μεσήλικας πήρε το καρεκλάκι μου κι' ερχόταν μανιωδώς, με υψωμένο το καρεκλάκι, για να με κτυπήσει. Είναι απ' αυτά τα καρεκλάκια θαλάσσης που είναι σιδερένια! Αν δεν σήκωνα το χέρι μου, σήμερα θα με κηδεύατε και θα ήμουν εν τόπω χλοερώ! Ευτυχώς κάποιος υπάλληλός του τον σταμάτησε. Εγώ δεν του αντεπιτέθηκα έκατσα και με κτύπησε και ήμουν και νηστικός. Μετά πήγα στην αστυνομία που με παρέπεμψε στο νοσοκομείο και έπειτα ξανά στην αστυνομία για κατάθεση. Τώρα εκκρεμούν τα διαδικαστικά, αν θα γίνουν δηλαδή μηνύσεις εξ αμφοτέρων». 

H φωτογραφία που κάνει τον γύρο του facebook

Λυτή η δήλωση από πλευράς του ζωολογικού κήπου
Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με τον ζωολογικό κήπο και συγκεκριμένα με τον κ. Χρήστο ο οποίος είναι ο υπεύθυνος του χώρου, αρκέστηκε να δηλώσει στην ιστοσελίδα μας ότι  «Ο άνθρωπος παρανόμησε».  

Η Αστυνομία με την σειρά της αναφέρει στο σχετικό δελτίο ότι: 
Η ώρα 10 το πρωί 21/6 καταγγέλθηκε στην Αστυνομία από ιδιοκτήτη πάρκο πουλιών στην Πέγεια, ότι έξω από την είσοδο του πάρκου του υπήρχε ένας νεαρός άντρας ο οποίος κρατούσε διάφορα πανό και ενοχλούσε τους τουρίστες, διαδηλώνοντας υπέρ της ελευθερίας των ζώων. 

Στο μέρος μετέβησαν μέλη του σταθμού Πέγειας και εντόπισαν τον 32χρονο, ο οποίος ανέφερε ότι μετέβηκε στο σημείο για να διαμαρτυρηθεί για την αιχμαλωσία των ζώων. Επίσης ανέφερε ότι ο ιδιοκτήτης του πάρκου τον χτύπησε στο χέρι για να τον αναγκάσει να φύγει από το μέρος. 

Στον νεαρό δόθηκε σχετικό έντυπο για να εξεταστεί από ιατρό και ο ίδιος μετέβηκε στον Γενικό Νοσοκομείο Πάφου.  

Πάντως οι φιλοζωικές οργανώσεις ετοιμάζονται για μαζική διαμαρτυρία την ερχόμενη Κυριακή, η οποία αναμένεται να επεκταθεί στα αρμόδια υπουργεία και φορείς. Δείτε ΕΔΩ το σχετικό δημοσίευμα. 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παππούς Χρύσανθος: Συγκινητικά τα λόγια της συζύγου του - «Αναστήθηκε ο Χριστός, αναστηθήκαμε κι εμείς»

ΕΔΕΚ: Σε ανοδική πορεία η συσπείρωση - Η 6η έδρα - Φαβορί ο Ανδρέας Αποστόλου

Συναγερμός στις Αρχές: Έβαλαν φωτιά σε δημοτικό σχολείο και προκάλεσαν ζημιές σε εξωτερικούς χώρους

Βεγγαλικά σε περίπτερα: Ποια δικαιούνται να διατίθενται - Μπορούν να πωλούνται σε ανήλικους;

«Ω γλυκύ μου… κρέας»: Έρχεται νέα αύξηση στο χοιρινό – Στα ύψη το αρνί - Τρέχουν να προλάβουν την αργία της Πρωτομαγιάς οι καταναλωτές

Ο Δημήτρης Κόκοτας άνοιξε τα μάτια του – Δεν έχει πια μηχανική υποστήριξη



Τηλεφωνική επικοινωνία ΠτΔ με Σούνακ - Αναγνώρισε την προσφορά της Κύπρου για τη Γάζα το Ηνωμένο Βασίλειο

Τηλεφωνική επικοινωνία ΠτΔ με Σούνακ - Αναγνώρισε την προσφορά της Κύπρου για τη Γάζα το Ηνωμένο Βασίλειο

Ο Πρόεδρος της 🇨🇾 Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης είχε σήμερα το απόγευμα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου Rishi Sunak.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top