ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αρχιεπίσκοπος: Ρίχνει το γάντι σε ιεράρχες και Πούτιν – «Μόνο οι τρελοί άνθρωποι κάνουν τέτοιο πράγμα…δεν ξέρω αν είναι στα καλά του»

Αρχιεπίσκοπος: Ρίχνει το γάντι σε ιεράρχες και Πούτιν – «Μόνο οι τρελοί άνθρωποι κάνουν τέτοιο πράγμα…δεν ξέρω αν είναι στα καλά του»

Στο κρατικό κανάλι φιλοξενήθηκε τη Τρίτη (12/04) ο Αρχιεπίσκοπος, ο οποίος μίλησε για τα θέματα επικαιρότητας ενώ παράλληλα έστειλε και το μήνυμά του ενόψει της Μεγάλης Εβδομάδας.

Θυμωμένος παρουσιάστηκε για την κατάσταση που επικρατεί στην Ουκρανία αλλά και με τις ενέργειες ορισμένων ιεραρχών.

Συγκεκριμένα ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, Χρυσόστομος, καταδίκασε την εισβολή στην Ουκρανία και κατέδειξε πως «αυτό που κάνει ο Πούτιν δεν έχει λογική, να σκοτώνει, να διαλύσει μια χωρά».

«Μόνο οι τρελοί άνθρωποι κάνουν τέτοιο πράγμα. Λυπούμαι γιατί σκοτώνεται κόσμος», τόνισε.

«Δεν ξέρω αν αυτός ο άνθρωπος είναι στα καλά του; Μπορεί να ηγείται μιας πυρηνικής χώρας;», συμπλήρωσε.

Παράλληλα, ο Μακαριώτατος έριξε το γάντι σε ορισμένους ιεράρχες οι οποίοι πραγματοποιούν ταξίδια στο εξωτερικό χωρίς να προηγηθεί συζήτηση, καταδεικνύοντας πως την εξωτερική πολιτική στην εκκλησία,την χαράζει ο ίδιος.

«Ο καθένας θέλει να κάνει το κομμάτι το δικό του. Προχθές με ειδοποίησε μέσω τρίτου ο Άγιος Ταμασού, ότι θα πάει στο εξωτερικό. Ρώτησα πού θα πάει. Είπα αν θα πάει στη Μόσχα, να μην πάει», ανέφερε ο Αρχιεπίσκοπος.

«Διότι την εξωτερική πολιτική της Εκκλησίας, δεν την εφαρμόζουν οι δεσποτάδες, την εφαρμόζει ο Προκαθήμενος», εξήγησε, ενώ παράλληλα πρόσθεσε: «μετά άκουσα ότι θα πάει στην Ουκρανία, τελικά κατέληξε στην Πολωνία. Από πού έβγαλε άδεια; Βλέπετε πως συμπεριφερόμεθα;», διερωτήθηκε.

«Δε σέβονται μερικοί τη Σύνοδο, την εκκλησία, τον άνθρωπο που είναι εικόνα του Θεού και δεν υπηρετούν τον άνθρωπο».

Όσο αφορά το θέμα της Συνόδου, ο Αρχιεπίσκοπος επισήμανε ότι έκανε Σύνοδο, πριν τη μεγάλη Σύνοδο που έκαναν στην Κρήτη και τόνισε ότι «εκεί πρέπει να παρουσιαστούμε προετοιμασμένοι».

«Πήγαμε μοιρασμένοι και ο καθένας ήθελε να κάνει το δικό του κομμάτι και προσβληθήκαμε. Προσπαθούσα να κρατήσω το ύψος της Εκκλησίας, αλλά οι άλλοι το χαλούσαν», συμπλήρωσε.

«Δεν έκατσα να κοκορεύομαι ότι είμαι Αρχιεπίσκοπος»

Για τον αρχιεπισκοπικό θώκο, ο Μακαριώτατος τόνισε πως θα πρέπει να δουλέψουν σκληρά όσοι θέλουν να τον διεκδικήσουν, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε στο Κυπριακό και τον Πρόεδρο Αναστασιάδη.

«Μπορεί να διαφωνούμε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αλλά η όλη εικόνα που δείχνουμε αμφότεροι, είναι ότι έχουμε φιλικές σχέσεις, φιλικότατες σχέσεις. Το να διαφωνείς δεν είναι κακό. Το να τον κατηγορείς είναι κακό… Εάν δεν προσγειωθούν όλοι οι αδελφοί και δεν κατανοήσουν ότι οι θέσεις δεν είναι για να κορέσουν τις φιλοδοξίες, τόσο στην Πολιτεία όσο και στην Εκκλησία, πάμε λάθος. Κι εγώ όταν κατήλθε υποψήφιος, στόχος μου ήταν να κάνω τομές που χρειαζόταν η Εκκλησία και δοξολογώ το Θεό που τα κατάφερα», είπε χαρακτηριστικά.

Δείτε το απόσπασμα:

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



 «Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

«Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top