Ολοκληρώθηκε η αναστήλωση και παραδόθηκε ο Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου στην κατεχόμενη Βατυλή

Ολοκληρώθηκε η αναστήλωση και παραδόθηκε ο Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου στην κατεχόμενη Βατυλή

Ολοκληρώθηκε η αναστήλωση και παραδόθηκε ο Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου στην κατεχόμενη Βατυλή, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Κοινοτικό Συμβούλιο Βατυλής, το οποίο τονίζει πως έχει υποβληθεί αίτηση για εκκλησιασμό τη Δευτέρα του Πάσχα 25 Απριλίου, ημέρα της γιορτής του Αγίου Γεωργίου.

Όπως σημειώνεται, η εκκλησία παραδόθηκε την Παρασκευή 15, αφού ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αναστήλωσης που εκτέλεσε η Δικοινοτική Επιτροπή για την Πολιτιστική Κληρονομιά.

Στη σεμνή τελετή παρέστησαν ο Ε/κ επικεφαλής της Δικοινοτικής Τεχνικής Επιτροπής Δρ Σώτος Κτωρής, Τ/κ επικεφαλής Αλί Τουντζάϊ, Τουρκοκύπριοι και Ελληνοκύπριοι μέλη της Τεχνικής Επιτροπής, ο κοινοτάρχης Βατυλής Γεώργιος Σταύρου, ο Αναπληρωτής κοινοτάρχης Ανδρέας Λεωνίδου, αρχιτέκτονες και άλλοι επιστήμονες που πήραν μέρος στο έργο της αναστήλωσης και πλήθος κόσμου.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης πως έχει υποβληθεί αίτηση στις κατοχικές αρχές για εκκλησιασμό τη Δευτέρα του Πάσχα 25 Απριλίου, ημέρα της γιορτής του Αγίου Γεωργίου. Μέχρι στιγμής δεν έχει ληφθεί απάντηση, η οποία αναμένεται εντός των ημερών, καταλήγει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: «Μεγάλος στόχος η διασφάλιση υπηρεσιών παιδείας και υγείας σε ορεινές περιοχές»

ΠτΔ: «Μεγάλος στόχος η διασφάλιση υπηρεσιών παιδείας και υγείας σε ορεινές περιοχές»

Στον στόχο της Κυβέρνησης να υπάρχει παροχή υπηρεσιών Παιδείας και Υγείας σε όλες τις κοινότητες της Κύπρου αναφέρθηκε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, στα αποκαλυπτήρια του Μνημείου του Νεόφυτου Ροδινού, στην κοινότητα της Ποταμιούς, της επαρχίας Λεμεσού, την οποία για πρώτη φορά επισκέπτεται Πρόεδρος της Δημοκρατίας