ΔΙΕΘΝΗ

Εκρήξεις σε Κίεβο, Λβιβ και Χάρκοβο - Αναφορές για ρωσικές θηριωδίες στη Μαριούπολη

Εκρήξεις σε Κίεβο, Λβιβ και Χάρκοβο - Αναφορές για ρωσικές θηριωδίες στη Μαριούπολη

Πολλαπλά ρωσικά χτυπήματα τις τελευταίες ώρες στην Ουκρανία, η οποία είδε το γόητρό της να καταρακώνεται με τη βύθιση της ναυαρχίδας της «Moskva». Εκρήξεις ακούστηκαν το πρωί σε Κίεβο και Λβιβ ενώ σφοδρά πλήγματα δέχτηκε και το Χάρκοβο.

Οι εξελίξεις

  • Η Μόσχα προειδοποίησε επισήμως για «απρόβλεπτες συνέπειες» εάν οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοι συνεχίσουν να προμηθεύουν όπλα στην Ουκρανία
  • Ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι ο κόσμος πρέπει να είναι προετοιμασμένος για το ενδεχόμενο η Ρωσία να στοχεύσει την Ουκρανία με πυρηνικό χτύπημα
  • Το Κρεμλίνο έχει δηλώσει ότι θα καταφύγει σε πυρηνικά όπλα μόνο εάν αντιμετωπίσει μια «υπαρξιακή απειλή».
  • Ο αρχηγός της αστυνομίας του Κιέβου δήλωσε ότι 900 πολίτες βρέθηκαν νεκροί σε πόλεις γύρω από την πρωτεύουσα μετά την αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων
  • Η Ρωσία λέει ότι έπληξε εργοστάσιο κατασκευής αντιαεροπορικών και αντιπλοϊκών πυραύλων έξω από την ουκρανική πρωτεύουσα, Κίεβο. Το χτύπημα ήρθε λίγες ώρες αφότου παραδέχτηκε ότι το πολεμικό πλοίο Moskva βυθίστηκε μετά από έκρηξη την Τετάρτη. Η Ουκρανία λέει ότι έπληξε το ρωσικό καταδρομικό στη Μαύρη Θάλασσα με πυραύλους.

Αναφορές για θηριωδίες των Ρώσων στη Μαριούπολη

Αποτροπιασμό έχουν προκαλέσε στη διεθνή κοινότητα τις τελευταίες ώρες οι νέες καταγγελίες του δημοτικού συμβουλίου της Μαριούπολης, το οποίο - μέσω Telegram - κατηγορεί τις ρωσικές δυνάμεις ότι ξεθάβουν τα θύματα του πολέμου, για να καλύψουν τα εγκλήματά τους.

Η ίδια πηγή επισημαίνει ότι οι Ρώσοι δεν επιτρέπουν στους κατοίκους να θάβουν ανθρώπους που φέρονται να σκοτώθηκαν από τους κατακτητές.

Σε δηλώσεις του στο BBC, ο δήμαρχος της πόλης, Βαντίμ Μποϊτσένκο, επιβεβαίωσε την καταγγελία του συμβουλίου ενώ πρόσθεσε ότι οι Ρώσοι έχουν φέρει ακόμη και κινητά κρεματόρια για να κάψουν τα πτώματα.

Πηγή: cnn,gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top