Θα κάνουμε Πάσχα όπως παλιά – «Κλείδωσαν» οι νέες χαλαρώσεις - Πότε φεύγει το safepass από τη ζώη μας

Θα κάνουμε Πάσχα όπως παλιά – «Κλείδωσαν» οι νέες χαλαρώσεις - Πότε φεύγει το safepass από τη ζώη μας

«Κλείδωσαν» οι προτάσεις οι οποίες θα πάνε ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου αύριο (20/04), Μεγάλη Τετάρτη, μετά από τη συνεδρία που είχαν σήμερα το απόγευμα ο υπουργός υγείας, Μιχάλης Χατζηπαντέλας και η Συμβουλευτική Επιστημονική Επιτροπή.

Κατά τη σύσκεψη, αφού αξιολόγησαν τα επιδημιολογικά δεδομένα των τελευταίων ημερών, οι ειδικοί κατέληξαν ότι θα προχωρήσουν σε περαιτέρω χαλαρώσεις μιας και οι συνθήκες το επιτρέπουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, καταργείται ο περιορισμός στις συναθροίσεις στις οικίες, από τη Μεγάλη Παρασκευή, που μέχρι σήμερα είναι στα 12 άτομα.

Οδηγείται προς κατάργηση επίσης το SafePass σε χώρους μέσης επικινδυνότητας, όπως είναι μερικοί χώροι εστίασης και τα θέατρα, ενώ μετά το Πάσχα αναμένεται περαιτέρω χαλάρωση του μέτρου του SafePass.

Δεν αποκλείεται να υπάρξει σχετική απόφαση και για τους εξωτερικούς χώρους των χώρων εστίασης.

Το Υπουργικό Συμβούλιο αναμένεται ωστόσο να εξετάσει και τη χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους για παιδιά.

Τέλος κατά τη σύσκεψη συζητήθηκε η διαφοροποίηση στη διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων από πολίτες.

Οι τελικές αποφάσεις θα παρθούν αύριο στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Η Λευκωσία διαβάζει διαφορετικά την Ολγκίν- Στο επίκεντρο ξανά τα ΜΟΕ και η 5+1- Οι αξιώσεις Ερχιουρμάν

Κυπριακό: Η Λευκωσία διαβάζει διαφορετικά την Ολγκίν- Στο επίκεντρο ξανά τα ΜΟΕ και η 5+1- Οι αξιώσεις Ερχιουρμάν

Σε ένα νέο παιχνίδι επίρριψης ευθυνών, επιχειρεί να σύρει η τουρκική πλευρά, τη διαδικασία στο Κυπριακό, την ώρα που ο ΟΗΕ προσπαθεί να κρατήσει ζωντανό το παράθυρο για επανέναρξη των συνομιλιών. Οι δηλώσεις του κατοχικου ηγέτη Τουφάν Ερχιουρμάν, σε συνδυασμό με τις διαφορετικές αναγνώσεις για τον ρόλο των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, αποκαλύπτουν ότι πίσω από τη συζήτηση για την 5+1 παραμένει το βασικό πρόβλημα: η απουσία κοινής πολιτικής αφετηρίας για το Κυπριακό.

BEST OF TOTHEMAONLINE