Θα κάνουμε Πάσχα όπως παλιά – «Κλείδωσαν» οι νέες χαλαρώσεις - Πότε φεύγει το safepass από τη ζώη μας

Θα κάνουμε Πάσχα όπως παλιά – «Κλείδωσαν» οι νέες χαλαρώσεις - Πότε φεύγει το safepass από τη ζώη μας

«Κλείδωσαν» οι προτάσεις οι οποίες θα πάνε ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου αύριο (20/04), Μεγάλη Τετάρτη, μετά από τη συνεδρία που είχαν σήμερα το απόγευμα ο υπουργός υγείας, Μιχάλης Χατζηπαντέλας και η Συμβουλευτική Επιστημονική Επιτροπή.

Κατά τη σύσκεψη, αφού αξιολόγησαν τα επιδημιολογικά δεδομένα των τελευταίων ημερών, οι ειδικοί κατέληξαν ότι θα προχωρήσουν σε περαιτέρω χαλαρώσεις μιας και οι συνθήκες το επιτρέπουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, καταργείται ο περιορισμός στις συναθροίσεις στις οικίες, από τη Μεγάλη Παρασκευή, που μέχρι σήμερα είναι στα 12 άτομα.

Οδηγείται προς κατάργηση επίσης το SafePass σε χώρους μέσης επικινδυνότητας, όπως είναι μερικοί χώροι εστίασης και τα θέατρα, ενώ μετά το Πάσχα αναμένεται περαιτέρω χαλάρωση του μέτρου του SafePass.

Δεν αποκλείεται να υπάρξει σχετική απόφαση και για τους εξωτερικούς χώρους των χώρων εστίασης.

Το Υπουργικό Συμβούλιο αναμένεται ωστόσο να εξετάσει και τη χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους για παιδιά.

Τέλος κατά τη σύσκεψη συζητήθηκε η διαφοροποίηση στη διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων από πολίτες.

Οι τελικές αποφάσεις θα παρθούν αύριο στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, βλέπει εξελίξεις, αλλά η Νέα Υόρκη, ακόμη ψάχνει την τριμερή

Κυπριακό: Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, βλέπει εξελίξεις, αλλά η Νέα Υόρκη, ακόμη ψάχνει την τριμερή

Με το βλέμμα στραμμένο στις «θετικές εξελίξεις» στο Κυπριακό, βρίσκεται στη Νέα Υόρκη ο Νίκος Χριστοδουλίδης, την ώρα όμως που το διπλωματικό σκηνικό παραμένει ρευστό και κανένα από τα κρίσιμα επόμενα βήματα, δεν μπορεί ακόμη να θεωρηθεί δεδομένο. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, εμφανίζεται να διακρίνει κινητικότητα στο παρασκήνιο και να επενδύει στο προσωπικό ενδιαφέρον του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες. Ωστόσο, την ίδια στιγμή, από την πλευρά των Ηνωμένων Εθνών, δεν έχει μέχρι στιγμής επιβεβαιωθεί ούτε καν η πραγματοποίηση μιας κοινής συνάντησης των δύο πλευρών, με τη Μαρία Άνχελα Ολγκίν.

BEST OF TOTHEMAONLINE