Θα κάνουμε Πάσχα όπως παλιά – «Κλείδωσαν» οι νέες χαλαρώσεις - Πότε φεύγει το safepass από τη ζώη μας

Θα κάνουμε Πάσχα όπως παλιά – «Κλείδωσαν» οι νέες χαλαρώσεις - Πότε φεύγει το safepass από τη ζώη μας

«Κλείδωσαν» οι προτάσεις οι οποίες θα πάνε ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου αύριο (20/04), Μεγάλη Τετάρτη, μετά από τη συνεδρία που είχαν σήμερα το απόγευμα ο υπουργός υγείας, Μιχάλης Χατζηπαντέλας και η Συμβουλευτική Επιστημονική Επιτροπή.

Κατά τη σύσκεψη, αφού αξιολόγησαν τα επιδημιολογικά δεδομένα των τελευταίων ημερών, οι ειδικοί κατέληξαν ότι θα προχωρήσουν σε περαιτέρω χαλαρώσεις μιας και οι συνθήκες το επιτρέπουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, καταργείται ο περιορισμός στις συναθροίσεις στις οικίες, από τη Μεγάλη Παρασκευή, που μέχρι σήμερα είναι στα 12 άτομα.

Οδηγείται προς κατάργηση επίσης το SafePass σε χώρους μέσης επικινδυνότητας, όπως είναι μερικοί χώροι εστίασης και τα θέατρα, ενώ μετά το Πάσχα αναμένεται περαιτέρω χαλάρωση του μέτρου του SafePass.

Δεν αποκλείεται να υπάρξει σχετική απόφαση και για τους εξωτερικούς χώρους των χώρων εστίασης.

Το Υπουργικό Συμβούλιο αναμένεται ωστόσο να εξετάσει και τη χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους για παιδιά.

Τέλος κατά τη σύσκεψη συζητήθηκε η διαφοροποίηση στη διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων από πολίτες.

Οι τελικές αποφάσεις θα παρθούν αύριο στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ για Κυπριακό: «Δώστε ακόμη λίγες ώρες στη διπλωματία» – Προσδοκίες για θετικές εξελίξεις

ΠτΔ για Κυπριακό: «Δώστε ακόμη λίγες ώρες στη διπλωματία» – Προσδοκίες για θετικές εξελίξεις

Προσδοκία ότι ενδεχομένως να προκύψουν θετικές εξελίξεις τις επόμενες ώρες από τις επαφές που είναι σε εξέλιξη αναφορικά με το Κυπριακό, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, μετά τη σύντομη συνάντηση που είχε το απόγευμα της Τρίτης με την Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν.

BEST OF TOTHEMAONLINE