Αναταραχή στο Κρεμλίνο μετά την «αποκάλυψη» των ρωσικών βάσεων από τους χάρτες της Google

Αναταραχή στο Κρεμλίνο μετά την «αποκάλυψη» των ρωσικών βάσεων από τους χάρτες της Google

Αναταραχή έχει προκληθεί τις τελευταίες ώρες στο Κρεμλίνο έπειτα από την «αποκάλυψη» των ρωσικών βάσεων από δορυφορικούς χάρτες. Οι συγκεκριμένοι χάρτες έχουν αναρτηθεί στον λογαριασμό των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στο Twitter, ο οποίος, αν και δεν έχει επαληθευτεί, έχει αναφερθει στο παρελθόν από τον επίσημο λογαριασμό του ουκρανικού υπουργείου Άμυνας.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανάρτηση στο Twitter η Google δεν λογοκρίνει πλέον τις φωτογραφίες, γι' αυτό και δεν φαίνονται θολές. Μετά και από αυτή την εξέλιξη η ουκρανική πλευρά εκτιμά ότι η Google τάσσεται στο πλευρό της Ουκρανίας. Παράλληλα επισημαίνεται πως όλες οι στρατιωτικές και στρατηγικές θέσεις των Ρώσων πλέον είναι ορατές στους χάρτες Google με μέγιστη ανάλυση περίπου 0,5 μέτρων ανά pixel.

Μεταξύ των τοποθεσιών που πλέον είναι ορατές βρίσκεται το ρωσικό αεροπλανοφόρο «Admiral Kuznetsov», μια βάση αποθήκευσης πυρηνικών όπλων στο Μούρμανσκ, το προηγμένο ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος Su-57 καθώς και αεροπορικές βάσεις σε στρατηγικές περιοχές στο Kurss και την Kamchatka.

Τι απαντάει η Google

Στο μεταξύ η Google απάντησε ότι οι φωτογραφίες ήταν πάντα ελεύθερα διαθέσιμες για τους χρήστες ενώ εκπρόσωπος της εταιρείας ανέφερε πως δεν υπήρξε καμία αλλαγή στην πολιτική «θόλωσης» ευαίσθητων τοποθεσιών και ότι οι εικόνες ήταν πάντα διαθέσιμες. «Δεν έχουμε κάνει καμία αλλαγή στο θόλωμα των δορυφορικών μας εικόνων στη Ρωσία», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Σκληρό πόκερ για τις προεδρίες των επιτροπών - Ο νέος κανονισμός αφήνει εκτός ΑΛΜΑ και Άμεση Δημοκρατία - Συνεδριάζει η Επιτροπή Επιλογής

Σκληρό πόκερ για τις προεδρίες των επιτροπών - Ο νέος κανονισμός αφήνει εκτός ΑΛΜΑ και Άμεση Δημοκρατία - Συνεδριάζει η Επιτροπή Επιλογής

Η συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 16.00 αναμένεται να κυλήσει χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις. Η επικύρωση της Επιτροπής Επιλογής και ο διορισμός των νέων γραμματέων και του κοσμήτορα θεωρούνται διαδικασίες με λίγο-πολύ προδιαγεγραμμένη κατάληξη. Το πραγματικό ενδιαφέρον, ωστόσο, μεταφέρεται αμέσως μετά το πέρας της συνεδρίας, όταν τα κόμματα θα κληθούν να καταλήξουν στην κατανομή των προεδριών των κοινοβουλευτικών επιτροπών, σε μια διαδικασία που συνοδεύεται από έντονες διαβουλεύσεις, πολιτικά παζάρια και παρασκηνιακές επαφές.

BEST OF TOTHEMAONLINE