Μια ανάσα πριν την κανονικότητα – Εν αναμονή για το «αντίο» στο safepass – Όσα πάνε Υπουργικό  

Μια ανάσα πριν την κανονικότητα – Εν αναμονή για το «αντίο» στο safepass – Όσα πάνε Υπουργικό   

Ακόμη ένα βήμα πιο κοντά στη κανονικότητα οδεύει η Κύπρος, όσο αφορά τα μέτρα κατά του κορωνοϊού.

Πάσχα όπως παλιά φαίνεται ότι θα κάνουμε μετά από δύο χρόνια πανδημίας, αφού από τη Μεγάλη Παρασκευή καταργείται ο περιορισμός του αριθμού ατόμων για συναθροίσεις σε οικίες.

Συγκεκριμένα, στη χθεσινή (19/04) σύσκεψη μεταξύ της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής και του Υπουργού Υγείας,  Μιχάλη Χατζηπαντέλα, τέθηκαν επί τάπητος οι εξής εισηγήσεις οι οποίες οδηγούνται σήμερα ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου το οποίο θα ξεκινήσει στις 9:45.

Κατάργηση του περιορισμού ατόμων ανά τραπέζι, που αυτή την στιγμή είναι τα 12 άτομα

Κατάργηση του μέγιστου αριθμού ατόμων που μπορούν να συναθροίζονται σε οικίες

Κατάργηση του SafePass σε εξωτερικούς χώρους, σε εξωτερικούς χώρους εστίασης και διασκέδασης

Αναστολή υποχρέωσης για παρουσίαση SafePass σε όλους τους χώρους από 15 Μαϊου μέχρι 1η Σεπτεμβρίου (εξαιρούνται όμως οι εσωτερικοί χώροι εστίασης, διασκέδασης, οίκοι ευγηρίας και νοσοκομεία)

Αναστολή του μέτρου «test to stay», με εξαίρεση στους επαγγελματίες υγείας.

 Άρση της υποχρέωσης για χρήση προστατευτικής μάσκας σε παιδιά κάτω των 12 ετών

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: Για τέσσερα θετικά σημεία στην πρώτη συνάντηση μίλησε με Έρχιουρμαν

ΠτΔ: Για τέσσερα θετικά σημεία στην πρώτη συνάντηση μίλησε με Έρχιουρμαν

Για τέσσερα θετικά σημεία που προέκυψαν από την πρώτη συνάντησή του με τον νέου ηγέτη των Τουρκοκυπρίων,  Τουφάν Έρχιουρμαν, μίλησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους στο Προεδρικό Μέγαρο, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησής του που πραγματοποιήθηκε στην οικία του Ειδικού Αντιπροσώπου του ΓΓ του ΟΗΕ, Χασίμ Ντιάν.

BEST OF TOTHEMAONLINE