ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

1,5 εκατ. την εβδομάδα οι αναζητήσεις στην Google για την Κύπρο - Μηνύματα αισιοδοξίας για τον τουρισμό από τον Υφυπουργό

1,5 εκατ. την εβδομάδα οι αναζητήσεις στην Google για την Κύπρο - Μηνύματα αισιοδοξίας για τον τουρισμό από τον Υφυπουργό

Μηνύματα αισιοδοξίας για την τουριστική σεζόν, παρά τις δυσκολίες εν μέσω του πολέμου της Ουκρανίας, έστειλε ο Υφυπουργός Τουρισμού Σάββας Περδίος από το βήμα της έκθεσης Ταξίδι 2022, μια έκθεση που άνοιξε ξανά τις πύλες της έπειτα από δύο χρόνια απουσίας λόγω της υγειονομικής κρίσης του κορωνοϊού.

Ειδικότερα, μιλώντας στα εγκαίνια της έκθεσης, ο Σάββας Περδίος τόνισε πως παρά τις δυσκολίες, ο ίδιος επιθυμεί όλοι να νοιώσουν θάρρος και δύναμη. «Ναι θα είναι δύσκολη χρονιά αλλά δεν θα είναι καταστροφή», είπε.

Αναφέρθηκε στα στοιχεία για τις αναζητήσεις για την Κύπρο στο Google, λέγοντας πως από τον Ιανουάριο μέχρι τον Απρίλιο, οι αναζητήσεις για το νησί είναι κατά 10% αυξημένες σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2019. «Και αυτό είναι μετά την μείωση που είχαμε από την Ουκρανία και τη Ρωσία», είπε.

«Συνεπώς αφού αφαιρέσουμε αυτή την αγορά από την Κύπρο, βλέπουμε μια αύξηση 10% στις αναζητήσεις στο Google για την Κύπρο σε σύγκριση με το 2019», είπε ο κ. Περδίος και πρόσθεσε: «Κατά τον μήνα Απρίλιο είχαμε 1,5 εκατομμύρια αναζητήσεις για την Κύπρο την εβδομάδα, αυτό είναι μεγαλύτερο από τις αναζητήσεις στο Google το 2019 τον μήνα Αύγουστο».

Ο κ. Περδίος αναγνώρισε μεν πως αυτά είναι σημαντικά στατιστικά, για να συμπληρώσει δε πως «αυτό δεν σημαίνει ότι θα έχουμε καλύτερη σεζόν από το 2019».

«Όχι δεν είναι αυτό που είπα, αυτό που είπα είναι ότι υπάρχει πολλή εκκρεμούσα ζήτηση και πολύ ενδιαφέρον για την Κύπρο. Εναπόκειται σε μας να διασφαλίσουμε ότι θα δουλέψουμε μαζί και να πετύχουμε μια καλύτερη σεζόν από αυτήν που πολλοί περίμεναν. Σε αντίθεση με αυτό που πολλοί περίμεναν, είμαι ευτυχής να πω ότι βελτιώνουμε το τι είναι η Κυπρος, το ποιοι είμαστε και το προϊόν μας και είναι γι’ αυτό που έχουμε μεγαλύτερη ζήτηση για την Κύπρο», είπε.

Αισιόδοξα μηνύματα έστειλε και ο Πρέσβης της Ελλάδας στην Κύπρο, Ιωάννης Παπαμελετίου. «Ύστερα από δύο δύσκολα χρόνια λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και τις αρνητικές της επιπτώσεις στον τουρισμό, καλύτερες μέρες βρίσκονται μπροστά μας», είπε.

Αναγνώρισε ότι οι συνέπειες στον τουρισμό από τον πόλεμο στην Ουκρανία θα πρέπει να αντισταθμιστούν με αφίξεις από άλλους προορισμούς, αλλά τόνισε πως «Κύπρος και Ελλάδα έχουν συγκριτικά πλεονεκτήματα και όλη την ικανότητα να παρουσιάσουν ένα τουριστικό προϊόν που είναι ελκυστικό και πολύ ανταγωνιστικό».

Αναφέρθηκε στις τουριστικές ροές από την Κύπρο προς την Ελλάδα, λέγοντας πως το 2019 οι επισκέπτες από την Κύπρο ανήλθαν σχεδόν στις 800.000, διπλάσιες από τις αντίστοιχες του 2011. Όπως είπε, οι τουριστικές ροές από την Κύπρο στην Ελλάδα την τελευταία δεκαετία συνεισέφεραν στην ελληνική οικονομία πέραν των €3 δις. Εξέφρασε τέλος την ελπίδα ότι η θαλάσσια σύνδεση Κύπρου – Ελλάδας η οποία επανέρχεται ύστερα από 20 χρόνια θα έχει συνεισφορά στις επισκέψεις μεταξύ των δύο χωρών.

Εξάλλου, ο Γενικός Γραμματέας του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων και Οργανωτών Ταξιδίων (ECTAA) Ερίκ Ντρεσίν, ο οποίος, όπως ανέφερε, ήταν καλεσμένος στην έκθεση του 2020, η οποία ακυρώθηκε, τόνισε πως σήμερα η βιομηχανία επανεκκινά και επεσήμανε πως οι τάσεις είναι οι επιλογές να γίνονται την τελευταία στιγμή. «Αλλά σαν ταξίδευα προς την Κύπρο χθες το αεροπλάνο ήταν γεμάτο», είπε.

Λέγοντας ότι υπάρχει πολλή αβεβαιότητα λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, ο κ. Ντρεσίν εξέφρασε την ελπίδα «όπως η χρονιά είναι θετική». Τόνισε τέλος πως δεν μπορούμε να οραματιζόμαστε τον τουρισμό όπως το παρελθόν και αναφέρθηκε στις τάσεις για τον ψηφιακό μετασχηματισμό και τον βιώσιμο τουρισμό.

Τέλος, ο Βασίλης Σταματάρης, Πρόεδρος του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων, είπε πως η έκθεση αυτή δεν πραγματοποιήθηκε για δύο χρόνια ύστερα από 23 χρόνια συνεχούς παρουσίας.

«Τα τελευταία δύο χρόνια μας κράτησαν μακριά, δύο πολύ δύσκολα χρόνια όχι μόνο για μας αλλά για όλο τον κόσμο, αλλά οι ταξιδιωτικοί πράκτορες επέστρεψαν, κατ’ ακρίβειαν ήμασταν πάντα εδώ για να κάνουμε το καλύτερο για τους ταξιδιώτες και την βιομηχανία», είπε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έκλεισε εκνευρισμένος την σύνδεση ο Βαβούσκος «Με ειρωνεύεστε»: Η αμφισβήτηση και ο καταστατικός χάρτης για Μονή Αββακούμ

Δουλειά με το ζόρι στον καύσωνα: Πόσα εξώδικα εκδόθηκαν - Εργοτάξια τερμάτισαν την λειτουργία τους λόγω παραβάσεων

Ανάλυση: Σε νέα εποχή οι σχέσεις ΗΠΑ – Κύπρου – Διεθνολόγος εξηγεί στο «Τ» για την άρση της υποχρέωσης για έκδοση visas

Υπουργικό: Ενέκρινε την παραχώρηση οικονομικής βοήθειας σε πληγέντες από τις πυρκαγιές σε Πάφο και Λευκωσία

Ανέλαβε καθήκοντα ο νέος Υφυπουργός - Πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης και παραλαβής του χαρτοφυλακίου

Φειδίας: Τι έκανε τις πρώτες 48 ώρες στο Ευρωκοινοβούλιο - Με βίντεο απαντά αν του άρεσεΥπουργικό Συμβούλιο: Εγκρίθηκε η επέκταση των μέτρων στήριξης για το ρεύμα - Τι αποφασίστηκε

Υπουργικό Συμβούλιο: Εγκρίθηκε η επέκταση των μέτρων στήριξης για το ρεύμα - Τι αποφασίστηκε

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης προήδρευσε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top