ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΑΚΕΛ: Προβάδισμα Μαυρογιάννη στο ΠΓ- Στο τραπέζι και ο Αχιλλέας

ΑΚΕΛ: Προβάδισμα Μαυρογιάννη στο ΠΓ- Στο τραπέζι και ο Αχιλλέας

Πήραν και επισήμως τη βούλα του ΑΚΕΛ οι Ανδρέας Μαυρογιάννης και Αχιλλέας Δημητριάδης ως υποψήφιοι για το χρίσμα του υποψήφιου Προέδρου της Δημοκρατίας, αλλά όλα παραμένουν ανοικτά. Η πολύωρη συνεδρίαση του Πολιτικού Γραφείου ολοκληρώθηκε σήμερα το μεσημέρι (5/5) αλλά δεν κλείδωσε κανένα από τα δύο ονόματα, για να προταθεί στην Κεντρική Επιτροπή του Σαββάτου, η οποία θα παραπέμψει το όνομα στα μέλη του κόμματος για συζήτηση.

Ωστόσο, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στο Πολιτικό Γραφείο του ΑΚΕΛ φαίνεται να κερδίζει προβάδισμα ο παραιτηθείς διαπραγματευτής της Ελληνοκυπριακής πλευράς, Ανδρέας Μαυρογιάννης. Η ανακοίνωση του ΑΚΕΛ επιβεβαιώνει απλώς ότι τα δύο ονόματα βρίσκονται στο τραπέζι και ότι πρόταση του ΠΓ και το σκεπτικό που τη συνοδεύει, θα κατατεθεί πρώτα στην Κεντρική Επιτροπή, η οποία θα συνέλθει το Σαββατοκύριακο, 7 και 8 Μαΐου. Η ΚΕ θα καταλήξει στην πρόταση που θα τεθεί ενώπιον των μελών και των φίλων του ΑΚΕΛ τις αμέσως επόμενες μέρες. Το αποτέλεσμα του διαλόγου και των ψηφοφοριών που θα πραγματοποιούνται θα αξιολογηθεί εκ νέου από την Κεντρική Επιτροπή και η απόφαση για την υποψηφιότητα που θα στηρίξει το ΑΚΕΛ θα ληφθεί στις 5 Ιουνίου, από την έκτακτη Παγκύπρια Συνδιάσκεψη του Κόμματος.

Aναλυτικά η ανακοίνωση του ΑΚΕΛ:

Το Πολιτικό Γραφείο της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ ολοκλήρωσε σήμερα τη συζήτηση για το προγραμματικό πλαίσιο των Προεδρικών Εκλογών του 2023 και για την υποψηφιότητα που θα προταθεί προς την Κεντρική Επιτροπή του Κόμματος.

Ως προς το πρόσωπο της υποψηφιότητας, το Π.Γ. συζήτησε τις επιλογές δύο προσωπικοτήτων: τον Αντρέα Μαυρογιάννη και τον Αχιλλέα Δημητριάδη, οι οποίοι μπορούν να εκφράσουν το αίτημα για την προοδευτική αλλαγή στη διακυβέρνηση και τις προσδοκίες της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας για μια νέα αρχή σε όλα τα επίπεδα στον τόπο μας.

Η πρόταση στην οποία κατέληξε το Πολιτικό Γραφείο και το σκεπτικό που τη συνοδεύει θα κατατεθεί πρώτα στην Κεντρική Επιτροπή, η οποία θα συνέλθει το Σαββατοκύριακο, 7 και 8 Μαΐου 2022. Η Κ.Ε. θα καταλήξει στην πρόταση που θα τεθεί ενώπιον των μελών και των φίλων του ΑΚΕΛ τις αμέσως επόμενες μέρες. Το αποτέλεσμα του διαλόγου και των ψηφοφοριών που θα πραγματοποιούνται θα αξιολογηθεί εκ νέου από την Κ.Ε.

Η απόφαση για την υποψηφιότητα που θα στηρίξει το ΑΚΕΛ θα ληφθεί στις 5 του Ιούνη, από την έκτακτη Παγκύπρια Συνδιάσκεψη του Κόμματος.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Ζητούν παύση της ανακριτικής διαδικασίας οι δικηγόροι των μοναχών

Σε εξέλιξη πυρκαγιά στην Παρεκκλησιά – Στη «μάχη» και αεροπλάνο του Τμήματος Δασών - Δείτε βίντεο

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό



Ανησυχία Κυβέρνησης για την εγκληματικότητα: «Αύξηση των περιπολιών, αλλά και των ενεργειών της ίδιας της Αστυνομίας»

Ανησυχία Κυβέρνησης για την εγκληματικότητα: «Αύξηση των περιπολιών, αλλά και των ενεργειών της ίδιας της Αστυνομίας»

Η Κυβέρνηση έχει λάβει μέτρα για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας τα οποία αξιολογούνται διαρκώς ως προς την αποτελεσματικότητα τους είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top