ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπ. Μεταφορών: Συνεχίζονται οι προσπάθειες αναβάθμισης της Ανώτερης Εκπαίδευσης

Υπ. Μεταφορών: Συνεχίζονται οι προσπάθειες αναβάθμισης της Ανώτερης Εκπαίδευσης

Τη διαβεβαίωση ότι η Κυβέρνηση συνεχίζει την προσπάθειά της για την ανάπτυξη μιας ποιοτικά αναβαθμισμένης Ανώτερης Εκπαίδευσης στην Κύπρο, αναβάθμιση η οποία έχει ως στόχο από τη μια, την ικανοποίηση των τοπικών αναγκών για Ανώτερη Εκπαίδευση και απεξάρτηση της Κύπρου από την ανάγκη για σπουδές στο εξωτερικό και από την άλλη, την καθιέρωση της Κύπρου ως ποιοτικού περιφερειακού εκπαιδευτικού και ερευνητικού κέντρου, το οποίο θα αποτελεί πόλο έλξης για διεθνείς ακαδημαϊκούς, ερευνητές και φοιτητές μάθησης, έδωσε σήμερα ο Υπουργός Μεταφορών, Συγκοινωνιών και Έργων Μάριος Δημητριάδης.

Σε ομιλία του στην τελετή αποφοίτησης του Intercollege o κ. Δημητριάδης σημείωσε ότι μέσα από αυτήν την προσπάθεια η Κυβέρνηση φιλοδοξεί να συμβάλει στην περαιτέρω ανάπτυξη της επιστήμης, την έρευνα, την καλλιέργεια πολύτιμων δεξιοτήτων και ικανοτήτων στους νέους που αναζητούν εργασία και, συνεπώς, στη μείωση της ανεργίας.

«Ταυτόχρονα, θα συνεισφέρουμε στην προώθηση και την υλοποίηση του ευρωπαϊκού οράματος της κοινωνίας της γνώσης, στην οποία η δημιουργικότητα και η καινοτομία είναι προαπαιτούμενα για την ευημερία των κρατών», ανέφερε.

Αναφέροντας ότι «γύρω μας, συντελείται μια κοσμογονία αλλαγών και μια απίστευτη παραγωγή νέας γνώσης» ο Υπουργός Μεταφορών παρότρυνε τους νέους πτυχιούχους να επενδύσουν στη νέα αυτή γνώση και να εξερευνήσουν νέα γνωστικά αντικείμενα της Επιστήμης που σπούδασαν και, γιατί όχι, και άλλων Επιστημών, ανεξάρτητα από την αρχική επαγγελματική τους προδιάθεση.

«Μαγικές συνταγές και εξασφαλισμένοι τρόποι για την επαγγελματική επιτυχία σήμερα, δεν υπάρχουν. Εάν μπορώ να σας δώσω μια συμβουλή, επιτρέψτε μου να σας πω να μη συμβιβαστείτε με τη μετριότητα και το βόλεμα και να μην απογοητευτείτε από αποτυχίες και εμπόδια. Να στοχεύετε πάντοτε στις κορυφές», είπε προς τους απόφοιτους ο Υπουργός Μεταφορών.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



 «Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

«Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top