Πάνω από τον κατώτατο μισθό το όριο της φτώχειας στα κατεχόμενα, σύμφωνα με τη συντεχνία KTAMS

Πάνω από τον κατώτατο μισθό το όριο της φτώχειας στα κατεχόμενα, σύμφωνα με τη συντεχνία KTAMS

Στις 7.939 ΤΛ έχει φθάσει σύμφωνα με την συντεχνία ΚΤΑΜS το όριο της φτώχειας στα κατεχόμενα για μια τετραμελή οικογένεια, υπερβαίνοντας κατά 849 ΤΛ τον κατώτατο μισθό, που είναι 7.090 ΤΛ.

Όπως αναφέρεται στον τ/κ Τύπο, ανακοίνωση του προέδρου της συντεχνίας αναφέρει ότι μελέτησαν τα σχετικά στοιχεία και κατέληξαν ότι μια τετραμελής οικογένεια χρειάζεται το μήνα 2.042 ΤΛ για ψώνια διατροφής για μια γυναίκα, 2.152 ΤΛ για τον άνδρα και 2.244 ΤΛ για παιδιά 15 – 19 ετών ή 1.498 ΤΛ για παιδιά 4 – 6 ετών.

Επικαλούμενος στατιστικά στοιχεία ο Γκιουβέν Μπενγκιχάν είπε ότι τον Απρίλιο του 2022 ο πληθωρισμός έφθασε το 5,07%, του τελευταίου τετράμηνου 34,20% και τον τελευταίο χρόνο το 88,81%.

Ειδικά οι αυξήσεις σε ηλεκτρικό, καύσιμα, υγραέριο, το ψωμί, το γάλα και τα γαλακτοκομικά έχουν επιβαρύνει τους καταναλωτές, πρόσθεσε. Ετσι, συνέχισε, όσοι πληρώνονται με βάση τον κατώτατο μισθό είτε στο «δημόσιο», είτε στον ιδιωτικό τομέα, δεν τρέφονται σωστά.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΔΗΚΟ στο επίκεντρο των εξελίξεων: Ο κύκλος επαφών του Προέδρου Χριστοδουλίδη, οι απαιτήσεις του Νικόλα και το πολιτικό τεστ πριν τον ανασχηματισμό

ΔΗΚΟ στο επίκεντρο των εξελίξεων: Ο κύκλος επαφών του Προέδρου Χριστοδουλίδη, οι απαιτήσεις του Νικόλα και το πολιτικό τεστ πριν τον ανασχηματισμό

Η σχέση του Προεδρικού με το ΔΗΚΟ, εισέρχεται σε μια από τις πιο κρίσιμες φάσεις της, από την ανάληψη της διακυβέρνησης από τον Νίκο Χριστοδουλίδη. Οι επόμενες ημέρες, αποκτούν ιδιαίτερη πολιτική σημασία. Η συνάντηση της Παρασκευής ανάμεσα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τη Γραμματεία του ΔΗΚΟ δεν αντιμετωπίζεται ως μία ακόμη τακτική επαφή, αλλά ως ένα ραντεβού ουσίας, από το οποίο αναμένεται να διαφανεί εάν οι δύο πλευρές μπορούν να επαναπροσδιορίσουν τους όρους της συνεργασίας τους, ή αν οι διαφωνίες που συσσωρεύτηκαν το τελευταίο διάστημα, θα παραμείνουν στο τραπέζι.

BEST OF TOTHEMAONLINE