ΚΟΣΜΟΣ

Μπέπε Γκρίλο: Οι Ευρωπαίοι θα μπορούσαν να σώσουν την Ελλάδα αλλά δεν το κάνουν

Μπέπε Γκρίλο: Οι Ευρωπαίοι θα μπορούσαν να σώσουν την Ελλάδα αλλά δεν το κάνουν

Ο ιδρυτής και ηγέτης του Κινήματος Πέντε Αστέρων (M5S) στην Ιταλία Μπέπε Γκρίλο, αναφερόμενος εκ νέου στην Ελλάδα αργά το βράδυ του Σαββάτου, χαρακτήρισε «εξαιρετική» τη συμπεριφορά του Έλληνα Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, τονίζοντας ότι με το δημοψήφισμα «δίνει το λόγο στον ελληνικό λαό».

 

Οι Ευρωπαίοι «θα μπορούσαν να σώσουν την Ελλάδα  με 1,2 δισεκ. ευρώ, αλλά δεν το κάνουν, ενώ η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δαπανά 1,3 δισεκ. ευρώ για τη νέα της έδρα».

Για τον Μπέπε Γκρίλο η τρέχουσα συγκυρία είναι αυτή της «δανειοκρατίας, κατά την οποία τίθενται υπό ομηρία οι ασθενέστερες χώρες, οι οποίες εκβιάζονται με δάνεια τα οποία είναι γνωστό εξ αρχής ότι δεν θα μπορέσουν να αποπληρωθούν, κάτι που τροφοδοτεί τη συνεχή αύξηση των επιτοκίων».

«Και η Ιταλία στην πραγματικότητα έχει χρεοκοπήσει εδώ και πολλά χρόνια. Μόνον που δεν μας αφήνουν να χρεοκοπήσουμε διότι πρέπει να πάρουν πίσω πολλά χρήματα. Το χρέος  μας είναι στα χέρια των γερμανικών τραπεζών.  Όταν ξαναπάρουν όλα τα χρήματα, θα μας εγκαταλείψουν όπως έκαναν με την Ελλάδα», πρόσθεσε ο επικεφαλής του M5S.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μήνυμα Χριστοδουλίδη για Πρωθυπουργό Σλοβακίας - «Βαθιά συγκλονισμένος»

Μήνυμα Χριστοδουλίδη για Πρωθυπουργό Σλοβακίας - «Βαθιά συγκλονισμένος»

Βαθιά συγκλονισμένος από την απόπειρα κατά της ζωής του Σλοβάκου πρωθυπουργού δηλώνει με ανάρτησή του ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top