ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Κυβέρνηση αποφάσισε αύξηση συντάξεων - Οι αρμόδιοι παραπονιούνται: «Μα είναι αυτά τα μαθηματικά της κυβέρνησης;»

Η Κυβέρνηση αποφάσισε αύξηση συντάξεων - Οι αρμόδιοι παραπονιούνται: «Μα είναι αυτά τα μαθηματικά της κυβέρνησης;»

Για την αναπροσαρμογή των συντάξεων για αντιμετώπιση του πληθωρισμού που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση, μίλησε στην εκπομπή Alpha ΚαλήΜέρα, ο Γενικος Γραμματέας του ΕΚΥΣΥ, Κώστας Σκαρπάρης.

Αρχικά επισήμανε την απόφαση του Υπουργικού συμβουλίου ότι θα δοθεί μια αύξηση 4,3% σε όλους τους συνταξιούχους.

Στη συνέχεια τόνισε, «Πρέπει να σας πως ότι δεν χρειαζόταν η απόφαση του υπουργικού για να παρθεί αυτή η αύξηση. Αυτή η αύξηση προβλέπεται από την νομοθεσία των κοινωνικών ασφαλίσεων η οποία ισχύει από το 1980 που έγινε το σχέδιο των κοινωνικών ασφαλίσεων».

Η νομοθεσία αυτή προβλέπει ότι κάθε Γενάρη και κάθε Ιούλιο παραχωρείται αύξηση στο ποσοστό αύξησης της ΑΤΑ, πρόσθεσε. Είναι ένα δικαίωμα το οποίο προκύπτει από την υπάρχουσα νομοθεσία των κοινωνικών ασφαλίσεων, δεν χρειαζόταν έγκριση Υπουργικού, ξανατόνισε.

Έπειτα δήλωσε, ότι τους είχαν πει ότι τους έδωσαν 6 εκατομμύρια για βελτίωση του σχεδίου ενίσχυσης των χαμηλοσυνταξιούχων ενώ στη πραγματικότητα ήταν αυτά που έκλεψαν από τους συνταξιούχους και τα επανέφεραν ύστερα από τις αντιδράσεις τους (τα 6. Εκατ.) και αυτό για να μην μειωθεί η μικρή τους επιταγή, εξήγησε. Η επιταγή τους επανήλθε βασικά στον μικρό αριθμό που ήταν ήδη, διευκρίνισε.

«Μα είναι αυτά τα μαθηματικά της κυβέρνησης; Να προσθέτουν αριθμούς που δεν έχουν λογική στην πραγματικότητα;» διερωτήθηκε.

«Από τη στιγμή που οι συνταξιούχοι έχουν και παιδιά και εγγόνια αυτά τα ποσά που έχον δοθεί με τη μορφή του εφάπαξ, για τα τέκνα κάτω των 18, υπάρχει κάποιος νούσιμος άνθρωπος που δεν θα καταλήξει στο συμπέρασμα ότι είναι ψίχουλα; Από το γεγονός ότι παραχωρείται μια φορά. Μα 100 ευρώ; ε συγνώμη» συμπλήρωσε.

Πρόσθεσε, πως παρόλο που ανακοινώθηκε τώρα, αυτή την αύξηση οι συνταξιούχοι της ΑΤΑ θα την πάρουν στο τέλος του Ιούλη.

Καταληκτικά ανέφερε, «Τώρα και με τον επηρεασμό από την ακρίβεια που είναι στα ύψη γιατί οι κυβέρνηση κλείνει τα αυτιά της στις φωνές διαμαρτυρίας των συνταξιούχων, της οργάνωσης μας; ούτε ένας διάλογος, καθόλου».

Δείτε το βίντεο:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έκρηξη στην Έγκωμη: Επιβεβαιώθηκαν οι παράνομες μετατροπές στα διαμερίσματα - Οι άδειες που είχε τελικά το υποστατικό

Δημόσιοι Υπάλληλοι: Έτσι θα βαθμολογούνται – Τα ιεραρχικά επίπεδα και τα κριτήρια αξιολόγησης

Διαρροή υγραερίου: 100 περιστατικά σε 5 χρόνια – 10 συμβουλές για το πως να προσέχουμε

Συγκλονίζει ο Αντρέας που έχασε το χέρι του από αιγυπτιακή χειροβομβίδα - «Έβγαλαν αναξιόπιστους 10+ μάρτυρες, σας θυμάμαι όλους έναν έναν»

Λώρης Λοϊζίδης: Η τρυφερή φωτογραφία που ανάρτησε με τις κορούλες του - «7 χρόνια ευλογία»

Πέρετζ-Ντε Λούκας: Το πάνε σε πολιτικά δικαστήρια… ΠτΔ: «Το Προεδρικό δεν εμπλέκεται στις εκλογές» - «Κλείδωσε» η συνάντηση με Ολγκίν

ΠτΔ: «Το Προεδρικό δεν εμπλέκεται στις εκλογές» - «Κλείδωσε» η συνάντηση με Ολγκίν

Στις 11 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ για το Κυπριακό κα Μαρία Άνχελα Ολγκίν, όπως ο ίδιος ανέφερε σήμερα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top