ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επαφές με κόμματα ξεκινά αύριο το ΡΤΚ για τον σχηματισμό “κυβέρνησης”

Επαφές με κόμματα ξεκινά αύριο το ΡΤΚ για τον σχηματισμό “κυβέρνησης”

Επαφές με τα “κοινοβουλευτικά” κόμματα θα έχει αύριο το Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό κόμμα για τον σχηματισμό “κυβέρνησης” συνεργασίας.


Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, στις 10.15 αντιπροσωπεία του ΡΤΚ από τον πρόεδρο, Μεχμέτ Αλί Ταλάτ και τον γγ, Τουφάν Ερχιουρμάν θα συναντηθεί με το κόμμα Εθνικής ενότητας, στις 11,45 με το κόμμα Κοινοτικής Δημοκρατίας και στις 15.30 με το Δημοκρατικό κόμμα.

Χτες το βράδυ τα συλλογικά όργανα του ΡΤΚ συνήλθαν για να συζητήσουν το “κυβερνητικό” πρόγραμμα το οποίο συντάχθηκε και θα παρουσιαστεί στα κόμματα για να αποτελέσει τη βάση συνεργασίας. Σύμφωνα με τον κ. Ταλάτ γίνονται οι τελευταίες διορθώσεις και το κείμενο θα είναι έτοιμο σήμερα ή αύριο το πρωί.

Σημειώνεται ότι για να σχηματιστεί “κυβέρνηση” συνεργασίας πρέπει να υποβάλλει την παραίτησή του ο νυν “πρωθυπουργός” Οζκάν Γιοργκαντζίογλου στον Μουσταφά Ακιντζί ο οποίος επιστρέφει από τις Βρυξέλλες τα ξημερώματα της Παρασκευής. Στην συνέχεια ο Τ/κ ηγέτης αναμένεται να δώσει την εντολή σχηματισμού “κυβέρνησης” στο ΡΤΚ που είναι το μεγαλύτερο “κοινοβουλευτικό” κόμμα το οποίο αποφάσισε να υποδείξει για “πρωθυπουργό” τον βετεράνο “βουλευτή” και πρώην γγ του κόμματος, Ομέρ Καλιοντζού.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Σενάρια για αξιοποίηση κοιτασμάτων συζήτησαν ΠτΔ και CEO της ENI

Σενάρια για αξιοποίηση κοιτασμάτων συζήτησαν ΠτΔ και CEO της ENI

Οι ανακαλύψεις τις ΕΝΙ στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου (ΑΟΖ) και τα σενάρια για αξιοποίηση των επιβεβαιωμένων γεωτρήσεων, καθώς και οι προτιμώμενες λύσεις για αποτελεσματική ικανοποίηση των εγχώριων ενεργειακών προτεραιοτήτων βρέθηκαν στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ENI Κλαούντιο Ντεσκάλτζι, στην παρουσία των Υπουργών Ενέργειας και Εξωτερικών στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top