ΔΙΕΘΝΗ

Φον ντερ Λάϊεν: Την άλλη βδομάδα ολοκλήρωση αξιολόγησης για πιθανή ένταξη Ουκρανίας

Φον ντερ Λάϊεν: Την άλλη βδομάδα ολοκλήρωση αξιολόγησης για πιθανή ένταξη Ουκρανίας

Την ερχόμενη βδομάδα αναμένεται να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση της Ουκρανίας για πιθανή ένταξη στην ΕΕ, δήλωσε η επικεφαλής της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάϊεν η οποία το Σάββατο πραγματοποίησε αιφνιδιαστική επίσκεψη στο Κίεβο.

Ανέφερε ότι οι συνομιλίες που είχε με τον Ουκρανό Πρόεδρο Βολοντιμίρ Ζελένκσι «θα μας επιτρέψουν να ολοκληρώσουμε την αξιολόγησή μας μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας».

Είναι η πρώτη φορά που η ΕΕ έδωσε δημοσίως χρονοδιάγραμμα για το πότε θα διατυπώσει τη γνώμη της η Επιτροπή για πιθανή ένταξη.

«Έχετε κάνει πολλά για την ενίσχυση του κράτους δικαίου, αλλά πρέπει ακόμη να εφαρμοστούν μεταρρυθμίσεις, για την καταπολέμηση της διαφθοράς για παράδειγμα ή για τον εκσυγχρονισμό αυτής της εύρυθμης διοίκησης, για να βοηθήσετε στην προσέλκυση επενδυτών», σημείωσε η φον ντερ Λάϊεν σε κοινές δηλώσεις με τον Ζελένκσι.

Επικεντρώθηκε περισσότερο στη μελλοντική ανοικοδόμηση της Ουκρανίας, μόλις τελειώσει ο πόλεμος.

Αυτό, είπε η φον ντερ Λάιεν, «θα πρέπει να είναι μια διαδικασία που θα ανήκει πλήρως στην Ουκρανία», με την ΕΕ να είναι έτοιμη να βοηθήσει και να συμβάλει σε έναν οδικό χάρτη «για να υποστηρίξει την Ουκρανία στην επιδίωξη της ευρωπαϊκής της πορείας».

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:ΠτΔ για Κυπριακό: Στο περίμενε για επάνοδο Ολγκίν - Ενημερώθηκε από Μητσοτάκη για συνάντηση με Ερντογάν

ΠτΔ για Κυπριακό: Στο περίμενε για επάνοδο Ολγκίν - Ενημερώθηκε από Μητσοτάκη για συνάντηση με Ερντογάν

Σε δηλώσεις του μετά τα εγκαίνια έργων στην Πέγεια, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στο Κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top