ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρόεδρος ΔΗΣΥ: Η λύση να είναι βιώσιμη και στην πολιτική και στην οικονομική της πτυχή

Πρόεδρος ΔΗΣΥ: Η λύση να είναι βιώσιμη και στην πολιτική και στην οικονομική της πτυχή

Δεν είναι αρκετό να βρούμε μια λύση στο Κυπριακό, αλλά είναι σημαντικό αυτή η λύση να είναι βιώσιμη, όχι μόνο στην πολιτική πτυχή της αλλά και στην οικονομική πτυχή της, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, σημειώνοντας πως η πολιτικά και οικονομικά βιώσιμη ενωμένη Κύπρος πρέπει να είναι και μια χώρα που να μπορεί να συμβάλλει στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι και να μην είναι πρόβλημα στη λειτουργία της ΕΕ.

Σε δηλώσεις του ύστερα από συνάντηση το απόγευμα με τον Ειδικό Σύμβουλο του ΓΓ του ΟΗΕ `Εσπεν Μπαρθ `Ειντε, ο κ. Νεοφύτου ανέφερε πως “αυτά για εμάς είναι κορυφαία ζητήματα, τα αναπτύξαμε, τα μιλήσαμε και βρήκαμε απόλυτη κατανόηση από τον κ. `Ειντε”.

Ο κ. Νεοφύτου είπε πως είχαν μια παραγωγική, σημαντική και χρήσιμη συνάντηση κατά την οποία  “μοιραστήκαμε μαζί με τον κ. `Ειντε το όραμά μας για μιας επανενωμένη Κύπρο πολιτικά οικονομικά και ευρωπαϊκά λειτουργική χώρα”.

Ερωτηθείς αν συζήτησαν θέματα ουσίας, ο κ. Νεοφύτου είπε πως αυτές οι επαφές με τον Ειδικό Σύμβουλο του ΓΓ του ΟΗΕ “δεν γίνονται για να αντικαταστήσουμε ούτε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ούτε τον διαπραγματευτή”.

“Μεταφέρουμε τις επιθυμίες, τη βούλησή μας, αλλά και τις έγνοιες και ανησυχίες μας, για να μπορέσουμε να έχουμε μια λύση με την οποία όλοι οι νόμιμοι κάτοικοι της Κύπρου θα αισθάνονται ασφαλείς σε ένα λειτουργικό κράτος που δεν θα επηρεάζει την καθημερινότητά τους”, ανέφερε.

Πρόσθεσε πως είναι πάρα πολύ σημαντικό μετά τη λύση οι πολίτες να αισθάνονται ότι η καθημερινότητά τους τουλάχιστον θα είναι στα επίπεδα που είναι σήμερα, αν όχι καλύτερη.

Ερωτηθείς αν ο κ. `Ειντε θεωρεί δεδομένο ότι το Κυπριακό θα λυθεί μέχρι το τέλος του χρόνου και αναφέρθηκε σε χρονοδιαγράμματα, ο κ. Νεοφύτου είπε πως δεν τον άκουσε να βάζει τέτοιο στοίχημα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top