ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΟΤ: Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Οδηγών Ταξί τόνισε την σημαντικότητα του επαγγέλματος για τον τουρισμό στην Κύπρο

ΚΟΤ: Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Οδηγών Ταξί τόνισε την σημαντικότητα του επαγγέλματος για τον τουρισμό στην Κύπρο

Με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Μέρα Οδηγών Ταξί, ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού (ΚΟΤ) με ανακοίνωση του, τονίζει τη σημασία της Επαγγελματικής αυτής ομάδας για τον τουρισμό της Κύπρου, αφού είναι οι πρώτοι επαγγελματίες τους οποίους γνωρίζει ο επισκέπτης με την άφιξη του στο νησί και αποτελούν την πρώτη εντύπωση για τον τόπο.

Όπως αναφέρεται, η επικοινωνία και συνεργασία του ΚΟΤ με το αρμόδιο Τμήμα Οδικών Μεταφορών είναι συνεχής για την αναβάθμιση των υπηρεσιών του Κλάδου.  Σήμερα απασχολούνται στον τομέα αυτό πέραν των 1,500 ατόμων.

Ο ΚΟΤ αναφέρει ότι έχει διοργανώσει σεμινάρια για τη βελτίωση της εξυπηρέτησης που προσφέρουν οι οδηγοί ταξί και καταβάλλονται προσπάθειες για τροποποίηση της υφιστάμενης νομοθεσίας, ώστε να καταστεί υποχρεωτική η παρακολούθηση επιμορφωτικών σεμιναρίων ως απαραίτητος όρος για ανανέωση της επαγγελματικής τους άδειας.

Στα πλαίσια των Σεμιναρίων εκδόθηκε ο Δεκάλογος των Οδηγών Ταξί, ο οποίος περιλαμβάνει χρήσιμες οδηγίες για την καλύτερη εξυπηρέτηση και ασφάλεια του πελάτη και ο οποίος βρίσκεται σε ηλεκτρονική μορφή στην ιστοσελίδα του Οργανισμού. Εκδόθηκε επίσης έντυπο με ενδεικτικές χιλιομετρικές αποστάσεις και αντίστοιχες χρεώσεις που  μοιράστηκε από τα κατά τόπους Γραφεία Πληροφοριών του Οργανισμού.

Κατόπιν προτροπής του Οργανισμού προς τις αρμόδιες Αρχές  αποφασίστηκε η ανάρτηση πίνακα με ενδεικτικές αποστάσεις και αντίστοιχες χρεώσεις στους χώρους αφίξεων των Αεροδρομίων Λάρνακας και Πάφου.

Εκπρόσωπος του Τμήματος Ποιότητας του ΚΟΤ παρίσταται στις συνεδρίες της Αρχής Αδειών του Τμήματος Οδικών Μεταφορών και της αρμόδιας Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για θέματα που αφορούν το επάγγελμα του Οδηγού Ταξί.

Είναι επίσης μέλος της Επιτροπής Εξετάσεων των Οδηγών Ταξί, η οποία είναι υπεύθυνη για τη θεματοθέτηση και τη διόρθωση των γραπτών εξετάσεων για την έκδοση άδειας οδηγού ταξί που πραγματοποιούνται 2 φορές το χρόνο.

Ο ΚΟΤ αναφέρει ότι επενδύει στη συνεργασία του με τον Κλάδο των Οδηγών Ταξί για τη συνεχή βελτίωση των υπηρεσιών του και προτρέπει όλους τους επαγγελματίες που ασχολούνται με τον τουρισμό να εργαστούν για συνεχή αναβάθμιση του επιπέδου υπηρεσιών προς τους επισκέπτες της Κύπρου για το καλό του τουρισμού και του τόπου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top