ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Φαινόμενα αισχροκέρδειας: Φαρμακεία λένε πως δεν έχουν self-test και πωλούν rapid ενώ δεν δικαιούνται

Φαινόμενα αισχροκέρδειας: Φαρμακεία λένε πως δεν έχουν self-test και πωλούν rapid ενώ δεν δικαιούνται

Καταγγελίες έφτασαν ενώπιον του Υπουργείου Υγείας που αφορούν αισχροκέρδεια στις τιμές και ποσότητες των self-test αλλά και παράνομη πώληση rapid test από φαρμακεία.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, αντί self-test σε κουτί που περιέχει πέντε τεμάχια, πωλούν το κάθε τεμάχιο self-test ξεχωριστά ή παρέχουν τεμάχιο rapid-test σε ψηλή τιμή.

Πηγή από το Υπουργείο Υγείας ανέφερε στο ThemaOnline ότι υπάρχουν φαρμακεία που επικαλούνται ελλείψεις και πωλούν ανά τεμάχιο το self-test στην τιμή των 2 ευρώ ή rapid-test στα 3 και περισσότερα ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα φαρμακεία δεν δικαιούνται να πωλούν rapid test. Σύμφωνα με οδηγία του Υπουργείου τα rapid test μπορούν να αξιοποιηθούν μόνο για διαγνωστικούς ελέγχους.

Από την άλλη, εις γνώσιν του Υπουργείου είναι και περιπτώσεις όπου φαρμακεία, αντί να διενεργούν εξέταση με rapid test, χρησιμοποιούν self-test, το οποίο απαγορεύεται.

Η ίδια πηγή αναφέρει ότι το Υπουργείο Υγείας θα προχωρήσει σε όλες τις νενομισμένες ενέργειες για καθορισμό πλαφόν και στην τιμή πώλησης ανά τεμάχιο self-test.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με απόφασή του διόρισε τον Γεώργιο Σκαλιά ως Ειδικό του Σύμβουλο για θέματα Εκπαίδευσης. Ο διορισμός του είναι άνευ απολαβών και δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top