Αναλύσεις κρατικού χημείου - Υπολείμματα φυτοφαρμάκων στο τσάι που πίνουμε

Αναλύσεις κρατικού χημείου - Υπολείμματα φυτοφαρμάκων στο τσάι που πίνουμε

Υπολείμματα φυτοφαρμάκων βρέθηκαν σε ποικιλίες τσαγιού που καταναλώνουμε στην Κύπρο.

Το κρατικό χημείο διενήργησε σχετικό ερευνητικό πρόγραμμα κάνοντας αναλύσεις σε 10 δείγματα πράσινου τσαγιού, 10 δείγματα μαύρου και 10 δείγματα αφεψημάτων βοτάνων, συμπεριλαμβανομένου και του αποξηραμένου δυόσμου.

Σύμφωνα με το κρατικό χημείο, σε αναλύσεις που διενεργήθηκαν στο μαύρο τσάι διαπιστώθηκε πως το 50% των δειγμάτων ήταν θετικά σε υπολείμματα φυτοφαρμάκων, όμως σε συγκεντρώσεις μικρότερες του ορίου. Το σημαντικότερο είναι ότι, όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ της η Μαρία Παναγιώτου («Πολίτης»), το 60% των δειγμάτων παρουσιάζουν πολυφαρμακία. 

Θετικό σε υπολείμματα φυτοφαρμάκων βρέθηκε και το 50% των δειγμάτων πράσινου τσαγιού (605 πολυφαρμακία). Ένα μάλιστα δείγμα εκτράπηκε του αποδεκτού ορίου, καθώς περιείχε φυτοφάρμακο Buprofezin.

Σε ό,τι αφορά τα δείγματα αφεψημάτων, εντοπίστηκαν υπολείμματα φυτοφαρμάκων μόνο στο 60% των δειγμάτων του ξηρού δυόσμου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Κράτος Μαφία»: Ο Αναστασιάδης στο επίκεντρο του φορολογικού ελέγχου - Ποιοι μπαίνουν στο μικροσκόπιο

«Κράτος Μαφία»: Ο Αναστασιάδης στο επίκεντρο του φορολογικού ελέγχου - Ποιοι μπαίνουν στο μικροσκόπιο

Τριμελή επιτροπή έχει ορίσει ο Έφορος Φορολογίας, προκειμένου να εξετάσει το υλικό που διαβιβάστηκε από την Αρχή κατά της Διαφθοράς αναφορικά με τις καταγγελίες και τα ευρήματα που συνδέονται με το βιβλίο του Μακάριου Δρουσιώτη «Κράτος Μαφία».

BEST OF TOTHEMAONLINE