Επτά στους δέκα συμφωνούν με τις κάμερες τροχαίας στους δρόμους - Όσα έξειξε η έρευνα της Αστυνομίας

Επτά στους δέκα συμφωνούν με τις κάμερες τροχαίας στους δρόμους - Όσα έξειξε η έρευνα της Αστυνομίας

Η πλειοψηφία των πολιτών πιστεύει ότι η πρόσφατη εφαρμογή του συστήματος φωτοεπισήμανσης θα βοηθήσει στην πρόληψη και μείωση των θανατηφόρων συγκρούσεων, σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας του ινστιτούτου IMR/Πανεπιστήμιο Λευκωσίας για την Αστυνομία.

Η Διευθύνουσα Σύμβουλος της IMR, Χριστίνα Κόκκαλου στην παρουσίαση των αποτελεσμάτων της έρευνας, ανέφερε ότι 7 στους 10 συμφώνησαν με την πιο πάνω θέση. Περισσότερο πιστεύουν αυτό τα άτομα άνω των 65 ετών, με 96%, και οι γυναίκες με 71%.

Για τις ποινές των αδικημάτων που ελέγχουν οι εν λόγω κάμερες, οι πολίτες – συνέχισε – με 18% θέλει πιο αυστηρές ποινές, το 22% πιο χαλαρές ενώ το 50% δήλωσε ικανοποιημένο και να παραμείνουν οι ποινές ως έχουν.

Στο ερώτημα εάν πιστεύουν ότι στο μέλλον θα πρέπει να υπάρξει επέκταση του συστήματος με περισσότερες κάμερες, η κ. Κόκκαλου είπε ότι 7 στους 10 το ζητούν, οι περισσότεροι άνδρες – με ποσοστό 74% - άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, όπως διευκρίνισε, και άτομα με χαμηλότερο μορφωτικό επίπεδο. Με ποσοστό 74%, περισσότερες κάμερες ζήτησαν τα άτομα που προέρχονται από την επαρχία Λευκωσίας και ακολουθεί με 71% η επαρχία Λεμεσού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Στο Παρίσι ο ΠτΔ - Βλέπει Μακρόν και υπογράφουν συμφωνία στρατηγικής εταιρικής σχέσης

Στο Παρίσι ο ΠτΔ - Βλέπει Μακρόν και υπογράφουν συμφωνία στρατηγικής εταιρικής σχέσης

Με τον Γάλλο Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν συναντάται σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, στο Μέγαρο των Ηλυσίων, στο Παρίσι, με τον οποίο αναμένεται να υπογράψει Συμφωνία Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης, με αιχμή την άμυνα, την οικονομία και τον ευρωπαϊκό συντονισμό.

BEST OF TOTHEMAONLINE