Δεύτερη ενισχυτική δόση κατά του κορωνοϊού σε ευάλωτους χωρίς καθυστέρηση, ζητούν Κυριακίδου, ECDC και ΕΜΑ

Δεύτερη ενισχυτική δόση κατά του κορωνοϊού σε ευάλωτους χωρίς καθυστέρηση, ζητούν Κυριακίδου, ECDC και ΕΜΑ

Να χορηγήσουν αμέσως τη δεύτερη ενισχυτική δόση σε όλους άνω των 60 ετών καθώς και σε ευάλωτες ομάδες, κάλεσε τα κράτη μέλη η Επίτροπος Υγείας Στέλλα Κυριακίδου, το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC) και ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ), εκδίδοντας κοινή ανακοίνωση.

 

«Τα εμβόλια μας κατά της COVID-19 δουλεύουν και προσφέρουν καλά επίπεδα προστασίας κατά της σοβαρής νόσησης και της νοσηλείας» σημείωσε η κ. Κυριακίδου.

«Καθώς τα κρούσματα και οι νοσηλείες αυξάνονται ξανά ενώ μπαίνουμε στην καλοκαιρινή περίοδο, καλώ όλους να εμβολιαστούν και να λάβουν ενισχυτική δόση το συντομότερο δυνατόν. Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο», υπογράμμισε.

«Καλώ τα κράτη μέλη να ξεκινήσουν αμέσως την παροχή δεύτερων ενισχυτικών δόσεων για όλους άνω των 60 ετών καθώς και για όλα τα ευάλωτα πρόσωπα, και προτρέπω όσους είναι δικαιούχοι να εμβολιαστούν» τόνισε.

«Έτσι θα προστατεύσουμε τους εαυτούς μας, τους αγαπημένους μας και τους ευάλωτους πληθυσμούς», είπε.

Σε κοινή τους ανακοίνωση, ECDC και ΕΜΑ εισηγούνται δεύτερη ενισχυτική δόση για άτομα μεταξύ 60 και 79 ετών και άτομα που διατρέχουν υψηλό κίνδυνο σε περίπτωση νέας ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων.

Όπως σημειώνεται στην κοινή ανακοίνωση, η δεύτερη ενισχυτική δόση μπορεί να χορηγηθεί τουλάχιστον τέσσερις μήνες μετά την προηγούμενη, δίνοντας προτεραιότητα σε όσους έλαβαν την ενισχυτική δόση πριν από πέραν των έξι μηνών.

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης στο «Τ»: «Δεν πρόκειται να γίνουμε μέρος του κατεστημένου» – «Το ΑΛΜΑ είναι εξωσυστημικό κόμμα»

Ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης στο «Τ»: «Δεν πρόκειται να γίνουμε μέρος του κατεστημένου» – «Το ΑΛΜΑ είναι εξωσυστημικό κόμμα»

Ο επικεφαλής του ΑΛΜΑ Οδυσσέας Μιχαηλίδης, σε μια εκτενή συνέντευξη στο «Τ» μιλά για όλους και για όλα. Λίγες μέρες μετά την εξαγγελία των πρώτων υποψηφίων βουλευτών, ο κ. Μιχαηλίδης αναλύει τις θέσεις του ΑΛΜΑ και σημειώνει ότι το κόμμα, δεν πρόκειται να γίνει μέρος του κατεστημένου.

BEST OF TOTHEMAONLINE