ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επιτέλους καλά νέα για τα καύσιμα: Πέφτουν οι τιμές – Πότε θα δούμε τη διαφορά στα πρατήρια

Επιτέλους καλά νέα για τα καύσιμα: Πέφτουν οι τιμές – Πότε θα δούμε τη διαφορά στα πρατήρια

Νέες τιμές για τα καύσιμα έφθασαν σήμερα το πρωί στους περισσότερους πρατηριούχους με χαμηλότερες, έστω οριακά, τιμές.

Όπως δήλωσε στο ThemaOnline ο εκπρόσωπος Τύπου του Συνδέσμου Πρατηριούχων Κύπρου, Χριστόδουλος Χριστοδούλου, οι νέες τιμές αναμένεται να εφαρμοστούν στα πρατήρια εντός των επόμενων τριών – τεσσάρων ημερών.

Οι μειώσεις

Σύμφωνα με τον κ. Χριστοδούλου, η μία εταιρεία μείωσε 1,9 σεντ την βενζίνη 95 οκτανίων, 0,9 σεντ το πετρέλαιο κίνησης και 2 σεντς το πετρέλαιο θέρμανσης.

Παράλληλα, η άλλη εταιρεία μείωσε 2,6 την βενζίνη 95, 2 σεντς την 98, και 2,7 σεντς το πετρέλαιο κίνησης.

Ερωτηθείς γιατί υπάρχει καθυστέρηση στην υιοθέτηση των νέων τιμών, ο κ. Χριστοδούλου απάντησε πως «οι πρατηριούχοι έχουν ήδη απόθεμα από τις προηγούμενες τιμές καθώς οι πωλήσεις έχουν μειωθεί αρκετά».

Πρόσθεσε πως οι πωλήσεις μειώνονται μέρα παρά μέρα, καθώς αυξάνονται οι ροές προς τα κατεχόμενα ενώ υπάρχει και αθέμιτος ανταγωνισμός από τα πρατήρια των ίδιων των εταιρειών. «Η μείωση των τιμών είναι μικρή αλλά αναμένουμε ότι την επόμενη βδομάδα θα έχουμε νέες μειώσεις που θα βοηθήσουν στο να συγκρατήσουμε τους καταναλωτές στις ελεύθερες περιοχές», σημείωσε.

Σημειώνεται πως η τιμή του πετρελαίου κατρακύλησε χθες Τρίτη, εξαιτίας του κλίματος ανησυχίας για το ενδεχόμενο ύφεσης της παγκόσμιας οικονομίας.

Συγκεκριμένα η τιμή του βαρελιού Brent της Βόρειας Θάλασσας προς παράδοση τον Σεπτέμβριο μειώθηκε κατά 7,10% και έκλεισε στα 99,49 δολάρια ΗΠΑ, ενώ η τιμή του βαρελιού της αμερικανικής ποικιλίας West Texas Intermediate (WTI) προς παράδοση τον Αύγουστο έκλεισε παράλληλα με πτώση 7,92%, στα 95,84 δολάρια.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top