ΕΛΛΑΔΑ

Δημήτρης Λιγνάδης: Ελεύθερος μέχρι το εφετείο - Με ποιους περιοριστικούς όρους βγαίνει από τη φυλακή

Δημήτρης Λιγνάδης: Ελεύθερος μέχρι το εφετείο - Με ποιους περιοριστικούς όρους βγαίνει από τη φυλακή

Ελεύθερος μέχρι το Εφετείο αφέθηκε ο Δημήτρης Λιγνάδης μετά την απόφαση από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο με πλειοψηφία 4-3 (μειοψήφησαν δύο ένορκοι και μία σύνεδρος).

Το δικαστήριο όρισε ομόφωνα περιοριστικούς όρους απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, εμφάνιση τρεις φορές και εγγύηση 30.000 ευρώ (έως 29/7). «Ντροπή σας, ξεφτίλες» φώναξαν παρευρισκόμενοι μέσα στη δικαστική αίθουσα.

Νωρίτερα, κάθειρξη 12 ετών κατά πλειοψηφία επέβαλλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο στον πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος κρίθηκε ένοχος κατά πλειοψηφία για δυο από τις τέσσερις πράξεις βιασμού για τις οποίες δικάστηκε.

Στην απόφαση για την τελική ποινή που επιβλήθηκε στον σκηνοθέτη μειοψήφησε ένορκος και πρόεδρος που είχαν την άποψη ότι θα πρέπει να του επιβληθεί κάθειρξη 11 ετών.

Να μην χορηγηθεί αναστολή στην εκτέλεση της ποινής του σκηνοθέτη ζήτησε ο εισαγγελέας αλλά την τελική απόφαση θα την λάβει εντός της ημέρας (για την αναστολή) το δικαστήριο.

Νωρίτερα το δικαστήριο επέβαλε στον κατηγορούμενο κάθειρξη πέντε ετών, που είναι η χαμηλότερη που προβλέπεται, για τη κατηγορία βιασμού σε βάρος του. Η συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία (4-3). Μειοψήφησαν δυο ένορκοι και ένας σύνεδρος που είχαν την άποψη ότι θα πρέπει να επιβληθεί στον κατηγορούμενο κάθειρξη επτά ετών.

Για τη δεύτερη πράξη βιασμού σε βάρος του Π., το δικαστήριο ανακοίνωσε κάθειρξη 10 ετών κατά πλειοψηφία (4-3). Σε αυτή την απόφαση μειοψήφησαν δυο ένορκοι και η πρόεδρος του δικαστηρίου που είχαν την άποψη ότι θα πρέπει να επιβληθεί στον κατηγορούμενο κάθειρξη 6 ετών. Ο εισαγγελέας ζήτησε από το δικαστήριο να επιβάλλει στον κατηγορούμενο συνολική ποινή 12 ετών κατά συγχώνευση.

Το δικαστήριο ομόφωνα αποφάσισε την απόρριψη του ελαφρυντικού του σύννομου βίου και με πλειοψηφία 5-2 της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη, που είχε ζητήσει νωρίτερα η υπεράσπιση του ηθοποιού που κρίθηκε ένοχος για δύο πράξεις βιασμού και αθώος για άλλες δύο.

Να μην αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό από αυτά που αιτήθηκε ο Δημήτρης Λιγνάδης πρότεινε ο εισαγγελέας της έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Κωνσταντίνος Κούγιας.

«Θεωρώ ότι δεν συντρέχουν ελαφρυντικές περιστάσεις στο πρόσωπο του κατηγορουμένου» ανέφερε ο εισαγγελέας ζητώντας να μην αποδεχθεί το δικαστήριο ούτε το ελαφρυντικό του σύννομου βίου ούτε της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη, που ζήτησε μέσω του συνηγόρου του Αλέξη Κούγια ο κριθείς ένοχος για δύο βιασμούς κατά ανηλίκων Δημήτρης Λιγνάδης.

ΠΗΓΗ: Ελεύθερος Τύπος

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Ζητούν παύση της ανακριτικής διαδικασίας οι δικηγόροι των μοναχών

Σε εξέλιξη πυρκαγιά στην Παρεκκλησιά – Στη «μάχη» και αεροπλάνο του Τμήματος Δασών - Δείτε βίντεο

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό



Ανησυχία Κυβέρνησης για την εγκληματικότητα: «Αύξηση των περιπολιών, αλλά και των ενεργειών της ίδιας της Αστυνομίας»

Ανησυχία Κυβέρνησης για την εγκληματικότητα: «Αύξηση των περιπολιών, αλλά και των ενεργειών της ίδιας της Αστυνομίας»

Η Κυβέρνηση έχει λάβει μέτρα για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας τα οποία αξιολογούνται διαρκώς ως προς την αποτελεσματικότητα τους είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top