ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε πρότυπο υψηλής ενεργειακής απόδοσης μετατρέπεται το Προεδρικό

Σε πρότυπο υψηλής ενεργειακής απόδοσης μετατρέπεται το Προεδρικό

Σε πρότυπο υψηλής ενεργειακής απόδοσης μετατρέπεται το Προεδρικό Μέγαρο της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με σημερινή επίσημη ανακοίνωση, το Τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών Κύπρου διοργάνωσε την περασμένη εβδομάδα την 3η Τεχνική Συνάντηση της Πράξης «ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΩ - Ενεργειακή αναβάθμιση των ιστορικών κτηρίων του Προεδρικού Μεγάρου της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Λότζιας – Δημαρχείου Ηρακλείου».

Η Πράξη «ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΩ» υλοποιείται μέσω του προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας, Interreg V-A Ελλάδα- Κύπρος 2014-2020 στο πλαίσιο της τέταρτης πρόσκλησης υποβολής προτάσεων στρατηγικού χαρακτήρα στον ειδικό στόχο «Αύξηση της εξοικονόμησης της ενέργειας στα δημόσια κτίρια».

Ο συνολικός προϋπολογισμός της Πράξης έχει ύψος 2.196.629,50 €, συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Τ.Π.Α) και από εθνικούς πόρους της Ελλάδας και της Κύπρου και η διάρκεια υλοποίησης του είναι 24 μήνες.

Για την υλοποίηση της Πράξης συνεργάζονται, υπό τη μορφή Εταιρικού Σχήματος, από την Κύπρο, το Πανεπιστήμιο Κύπρου (Κύριος Δικαιούχος), το Τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών, το Τμήμα Δημοσίων Έργων και η Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας, ενώ από την Ελλάδα συμμετέχουν ο Δήμος Ηρακλείου και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο.

Η Πράξη «ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΩ» πραγματεύεται την αντιμετώπιση του ζητήματος της ενεργειακής αναβάθμισης ιστορικών κτιρίων, ενώ στόχος του έργου είναι η ανάπτυξη βέλτιστων τεχνικών ενεργειακής αναβάθμισης οι οποίες με την εφαρμογή τους μετατρέπουν τα υφιστάμενα ιστορικά κτίρια σε πρότυπα κτίρια υψηλής ενεργειακής απόδοσης.

Το έργο περιλαμβάνει την ενεργειακή αναβάθμιση δύο εμβληματικών κτιρίων της περιοχής στόχου, του Προεδρικού Μεγάρου της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Λότζιας, που στεγάζει το Δημαρχείο Ηρακλείου Κρήτης.

Με αυτόν τον τρόπο το έργο υπηρετεί τους ευρωπαϊκούς και εθνικούς στόχους, για τη μετάβαση στην πράσινη οικονομία χαμηλού αποτυπώματος άνθρακα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Αυτός είναι ο πρώτος Υφυπουργός Μετανάστευσης - Θέμα συζήτησης ο διορισμός του

Αυτός είναι ο πρώτος Υφυπουργός Μετανάστευσης - Θέμα συζήτησης ο διορισμός του

Την ερχόμενη Δευτέρα τίθεται σε ισχύ ο νόμος περί της ίδρυσης του Υφυπουργείου Μετανάστευσης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top