ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Έκτακτη σύσκεψη Χατζηπαντέλα με επιδημιολόγους για την μετάλλαξη «Κένταυρος» - Όσα θα συζητήσουν

Έκτακτη σύσκεψη Χατζηπαντέλα με επιδημιολόγους για την μετάλλαξη «Κένταυρος» - Όσα θα συζητήσουν

Συναγερμός σήμανε με την νέα μετάλλαξη «Κένταυρος» που εξαπλώνεται σε όλη την Ευρώπη, ενώ υπάρχουν φόβοι για εξάπλωση της και στην Κύπρο και έτσι ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλας θα συγκαλέσει έκτακτη σύσκεψη με τα μέλη της επιστημονικής – συμβουλευτικής επιτροπής.

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας μας, η σύσκεψη αναμένεται να γίνει εντός της εβδομάδας, με σκοπό ο Υπουργός να ακούσει τις εισηγήσεις των επιστημόνων για αξιολόγηση της κατάστασης μετά από πληροφορίες που είχε από το ECDC.

Αυτό που εκτιμούν οι ειδικοί είναι πως σίγουρα θα υπάρξει μια αυξητική τάση στις νοσηλείες, όπως και σε άλλες χώρες, ενώ οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως αυτό που θα απασχολήσει Υπουργείο και επιδημιολόγους είναι η αύξηση των τεστ στην Κύπρο με σκοπό να υπάρχει μια αξιόπιστη επιδημιολογική εικόνα.

Να αναφέρουμε πως, η παραλλαγή BA.2.75, με την ονομασία «Κένταυρος» εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Ινδία στις αρχές Μαΐου. Στη γηραιά αλβιόνα, τα κρούσματα έχουν έκτοτε αυξηθεί κατακόρυφα και προφανώς ταχύτερα από εκείνα της εξαιρετικά μεταδοτικής παραλλαγής BA.5, η οποία είναι επίσης παρούσα στην Ινδία, και εκτοπίζει γρήγορα την προηγουμένως κυρίαρχη παραλλαγή BA.2 σε πολλές χώρες.

Το νέο στέλεχος φαίνεται ότι μπορεί να αποφύγει την προστασία του εμβολίου, με την αλληλουχία να δείχνει ότι έχει ήδη εξαπλωθεί στην Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία, το Ηνωμένο Βασίλειο, το Ισραήλ, τον Καναδά και τις ΗΠΑ, έχοντας φθάσει συνολικά σε 10 χώρες του κόσμου.

Ενδείξεις ότι σχετίζεται με πιο σοβαρή νόσο

Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC) το χαρακτήρισε ως «παραλλαγή υπό παρακολούθηση» στις 7 Ιουλίου, πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχουν κάποιες ενδείξεις ότι θα μπορούσε να είναι πιο μεταδοτικό ή να σχετίζεται με πιο σοβαρή νόσο, αλλά μέχρι στιγμής τα στοιχεία είναι αδύναμα ή δεν έχουν ακόμη αξιολογηθεί.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) παρακολουθεί επίσης στενά τη νέα υποπαραλλαγή.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top