ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Οι επόμενοι σταθμοί στο θρίλερ Πισπιρίγκου – Γιατι θα χρειαστούν δύο δίκες;

Πάτρα: Οι επόμενοι σταθμοί στο θρίλερ Πισπιρίγκου – Γιατι θα χρειαστούν δύο δίκες;

Στην ανακρίτρια οι δύο ιατροδικαστές, στο πόρισμα των οποίων βασίστηκε η δίωξη κατά της Πισπιρίγκου για δολοφονία της Μαλένας και της Ίριδας, στο θρίλερ της Πάτρας.


Ο ιατροδικαστής Νίκος Καρακούκης βρέθηκε στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων την Παρασκευή, για να καταθέσει στην 35η ανακρίτρια που διενεργεί την ανάκριση για τους θανάτους της 3,5 ετών Μαλένας και της 6 μηνών Ίριδας, για τις δολοφονίες των οποίων κατηγορείται η μητέρα τους, Ρούλα Πισπιρίγκου – μια δίωξη που ασκήθηκε εξαιτίας του πορίσματος του κ. Καρακούκη και του συναδέλφου του, Νίκου Καλόγρηα.

Τη σκυτάλη, στη συνέχεια, παρέλαβε ο έτερος ιατροδικαστής, Νίκος Καλόγρηας, με δεδομένο ότι οι δυο τους έχουν οριστεί ως πραγματογνώμονες από την Εισαγγελία, προκειμένου να προσδιορίσουν την αιτία θανάτου των δύο παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη.

Οι επιστήμονες στην έκθεσή τους έχουν καταλήξει ότι τα παιδιά πέθαναν λόγω ασφυξίας.

Νέες καταθέσεις εν όψει
Μία ημέρα νωρίτερα, την Πέμπτη, κατέθεσε η ιατροδικαστής Χριστίνα Τσάκωνα για την Μαλένα, η οποία, ενώ αρχικά έκανε λόγο για ηπατική ανεπάρκεια, τώρα μιλά και για πιθανή έλλειψη οξυγόνου.

Στην ανακρίτρια έχει ήδη καταθέσει και ο παθολογοανατόμος Χρήστος Ευτυχιάδης, ο οποίος είχε διενεργήσει την επανεξέταση των ιστολογικών ευρημάτων των δύο κοριτσιών.

Το πόρισμά του μάλιστα περιλαμβάνεται σε αυτό των Καρακούκη – Καλόγρηα, βάσει του οποίου ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση για τους θανάτους των δύο παιδιών σε βάρος της μητέρας τους.

Πόρισμα, ωστόσο, το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, η υπεράσπιση της κατηγορούμενης πρόκειται να αμφισβητήσει, βασιζόμενη στο ότι η μέθοδος που χρησιμοποίησε ο κ. Ευτυχιάδης για να καταλήξει στο συμπέρασμά του, δεν έχει εφαρμοστεί ποτέ στο παρελθόν.

Συνολικά, για την υπόθεση θανάτου της Μαλένας και της Ίριδας αναμένεται να καταθέσουν περισσότεροι από 20 μάρτυρες, με την Ρούλα Πισπιρίγκου να καλείται τελευταία, πιθανότατα στο τέλος του μήνα.

 

Τσάκωνα: «Διάβασα νεότερα στοιχεία – Ο θάνατος μπορεί να οφείλεται σε έλλειψη οξυγόνου»
Σύμφωνα με πληροφορίες του Βασίλη Λαμπρόπουλου, αστυνομικού συντάκτη των εφημερίδων «Το Βήμα» και «Τα Νέα», η ιατροδικαστής Χριστίνα Τσάκωνα κατέθεσε υποστηρίζοντας την αρχική της ιατροδικαστική έκθεση για την Μαλένα.

Η ιατροδικαστής, όμως, στην χθεσινή της κατάθεση στην ανακρίτρια, ανέφερε ότι με βάση τα νέα στοιχία που διάβασε, μπορεί ο θάνατος του παιδιού να οφείλεται σε ραγδαίο υποξικό επεισόδιο, υποστηρίζοντας ότι αυτό το επεισόδιο μπορεί να συμβεί και από χορήγηση φαρμάκου.

Δύο δίκες για την Ρούλα Πισπιρίγκου
Για την δικαστική πορεία της υπόθεσης, ο Βασίλης Λαμπρόπουλος ανέφερε ότι υπάρχει η περίπτωση να οδηγηθεί η υπόθεση τελικά σε δύο δίκες, γιατί η υπόθεση της Τζωρτζίνας είναι έτοιμη να πάρει την δικαστική οδό, ενώ οι περιπτώσεις της Μαλένα και της Ίριδας είναι ακόμα σε ερευνητικό στάδιο.

Παράλληλα, προκύπτουν ζητήματα με το 18μηνο, πέρα από το οποίο δεν μπορεί να παραμείνει προφυλακισμένη η κατηγορούμενη.

Επιπλέον, σύμφωνα και με το ρεπορτάζ της δικαστικής συντάκτριας του MEGA, Άννας Κανδύλη, «Αφού έχουμε δύο διαφορετικές δικογραφίες και δύο διαφορετικές ανακρίτριες, μιλάμε και για δύο διαφορετικές δίκες σίγουρα».

Όπως ανέφερε, «με τα ως τώρα δεδομένα, περιμένουμε από μέρα σε μέρα την εισαγγελική πρόταση γαι την Τζωρτζίνα και, μέχρι το τέλος του μήνα, αναμένεται και το βούλευμα. Όσον αφορά στις σημερινές καταθέσεις, ο κ. Καρακούκης ήταν ο πρώτος που πέρασε και έμεινε περίπου 3-3,5 ώρες και επανέλαβε τα ευρήματα της έρευνας που είχε κάνει. Αυτή την στιγμή, καταθέτει ο κ. Καλόγρηας».

Πηγη: in.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Πόσα παιδιά γεννήθηκαν στην ΕΕ το 2022; - Η χώρα με την ψηλότερη γονιμότητα και η θέση της Κύπρου

Συναγερμός στις Αρχές: Έκρηξη σε γκαράζ οικίας σήκωσε στο «πόδι» περιοχή στη Λευκωσία - Ζημιές σε ένα όχημα

Πασαλιμάνι: Βίντεο ντοκουμέντο λίγα λεπτά μετά την κατάρρευση του κτιρίου - Το φορτηγό που σκοτώθηκε ο αστυνομικός

Ακομπλεξάριστη η Δέσποινα Βανδή: Το βίντεο στο TikΤοκ – Έτσι είναι όταν ξυπνάει



Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό βρίσκεται πλέον στην προμετωπίδα της προεκλογικής εκστρατείας των κομμάτων ενόψει ευρωεκλογών, ιδιαίτερα στην Κύπρο όπου το τελευταίο διάστημα οι ροές μεταναστών από τον Λίβανο προς τα παράλια της χώρας μας, αυξάνονται δραματικά. Ούτε οι προσπάθειες της κυβέρνησης έφεραν αποτέλεσμα, ούτε υπάρχει θέληση από την Ευρώπη για επαναξιολόγηση περιοχών στη Συρία  ως ασφαλείς, προκειμένου να καταστεί δυνατός ο επαναπατρισμός ατόμων από τη Συρία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top