ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Έκοψαν το επίδομα από ΑμεΑ γιατί παντρεύτηκε - «Δέκα χρόνια μετά πρέπει να ανοίξει η συζήτηση»

Έκοψαν το επίδομα από ΑμεΑ γιατί παντρεύτηκε - «Δέκα χρόνια μετά πρέπει να ανοίξει η συζήτηση»

Το επίδομα αναπηρίας απέκοψαν από πολίτη με αναπηρία που παντρεύτηκε. Κι αυτό γιατί σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία η αποκοπή έγινε χωρίς να ευθύνεται οποιοσδήποτε λειτουργός.

Φιλοξενούμενος στην εκπομπή «Alpha καλημέρα» ήταν ο βουλευτής της ΕΔΕΚ, Ανδρέας Αποστόλου, ο οποίος παρουσίασε πρόταση νόμου για ν’ ανοίξει μια συζήτηση.

Αρχικά ανέφερε ότι «φυσικά είναι με βάση τη νομοθεσία που έγινε η αποκοπή, ούτε κανένας λειτουργός ευθύνεται, ούτε ο υπεύθυνος του τμήματος. Η νομοθεσία του ΕΕΕ από το 2013 έχει στηρίξει πολλή κόσμο, πολλές οικογένειες και άτομα με αναπηρίες. Δεν μηδενίζουμε τις προσπάθειες αλλά δέκα χρόνια μετά πρέπει να ανοίξει η συζήτηση για να βελτιωθεί η νομοθεσία.

Η εισήγηση που έβγαλα χθες στη Βουλή μιλά για άτομα με πιστοποιημένη αναπηρία. Από τη στιγμή που λαμβάνουν αναπηρικό ΕΕΕ έχουν πιστοποιηθεί από γιατρούς. Για αυτές τις περιπτώσεις θα πρέπει να ανοίξει η συζήτηση, όταν αποφασίζουν να παντρευτούν δεν θα πρέπει να τους αποκόπτεται το επίδομα».

Στη συνέχεια πρόσθεσε πως «αντιλαμβάνεστε ότι όταν ένα άτομο με αναπηρία όταν παντρευτεί του αποκόπτεται η βοήθεια είναι εξαρτημένος οικονομικά από τον ή τη σύζυγό του. Είναι ένα από τα θέματα που θα συζητηθούν στην Επιτροπή Πρόνοιας. Η πρόταση στηρίζεται από διάφορες ομοσπονδίες αναπήρων, σε αυτό το κομμάτι μπορούμε να καταλήξουμε μέσα από διάλογο. Ας μην πω ότι θα άρουμε τελείως την αδικία όπως την καταγράφω εγώ σαν πρόταση νόμου, αλλά να βρούμε τη χρυσή τομή σε αυτές τις περιπτώσεις».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

365 ημέρες τον χρόνο στην στάνη και το άρμεγμα – Κύπρια άφησε την δουλειά της για να ασχοληθεί με την κτηνοτροφία

«Αβέρτα» υπερωρίες οι Κύπριοι εργαζόμενοι – 1 στους 10 δουλεύουν πάνω από 49 ώρες την εβδομάδα

Δάκρυα χαράς στο J2US: Η επί σκηνής πρόταση γάμου - Δείτε βίντεο

Καιρός: Ξυπνάμε με ήλιο και μετά… τοπικές βροχές – Παρόμοιο σκηνικό και τις επόμενες μέρες

Η ιστορία του «πιο στοιχειωμένου σπιτιού» - Η υπόθεση που παραμένει ανεξιχνίαστη για περισσότερα από 100 χρόνια

Είχαν Άγιο - Τυλίχθηκε στις φλόγες όχημα στον αυτοκινητόδρομο – Πρόλαβαν να εξέλθουν τρία πρόσωπαΑνάλυση – Ευρωεκλογές: Οι δημοσκοπήσεις και ο πανικός των παραδοσιακών κομμάτων για την άνοδο του ΕΛΑΜ - Ο άγνωστος «Χ»

Ανάλυση – Ευρωεκλογές: Οι δημοσκοπήσεις και ο πανικός των παραδοσιακών κομμάτων για την άνοδο του ΕΛΑΜ - Ο άγνωστος «Χ»

Μόλις 14 ημέρες πριν από τις πολλαπλές εκλογές της 9ης Ιουνίου και το πολιτικό σκηνικό πήρε φωτιά με αλληλοκατηγορίες κομμάτων και χτυπήματα κάτω από τη μέση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top