ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Έκοψαν το επίδομα από ΑμεΑ γιατί παντρεύτηκε - «Δέκα χρόνια μετά πρέπει να ανοίξει η συζήτηση»

Έκοψαν το επίδομα από ΑμεΑ γιατί παντρεύτηκε - «Δέκα χρόνια μετά πρέπει να ανοίξει η συζήτηση»

Το επίδομα αναπηρίας απέκοψαν από πολίτη με αναπηρία που παντρεύτηκε. Κι αυτό γιατί σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία η αποκοπή έγινε χωρίς να ευθύνεται οποιοσδήποτε λειτουργός.

Φιλοξενούμενος στην εκπομπή «Alpha καλημέρα» ήταν ο βουλευτής της ΕΔΕΚ, Ανδρέας Αποστόλου, ο οποίος παρουσίασε πρόταση νόμου για ν’ ανοίξει μια συζήτηση.

Αρχικά ανέφερε ότι «φυσικά είναι με βάση τη νομοθεσία που έγινε η αποκοπή, ούτε κανένας λειτουργός ευθύνεται, ούτε ο υπεύθυνος του τμήματος. Η νομοθεσία του ΕΕΕ από το 2013 έχει στηρίξει πολλή κόσμο, πολλές οικογένειες και άτομα με αναπηρίες. Δεν μηδενίζουμε τις προσπάθειες αλλά δέκα χρόνια μετά πρέπει να ανοίξει η συζήτηση για να βελτιωθεί η νομοθεσία.

Η εισήγηση που έβγαλα χθες στη Βουλή μιλά για άτομα με πιστοποιημένη αναπηρία. Από τη στιγμή που λαμβάνουν αναπηρικό ΕΕΕ έχουν πιστοποιηθεί από γιατρούς. Για αυτές τις περιπτώσεις θα πρέπει να ανοίξει η συζήτηση, όταν αποφασίζουν να παντρευτούν δεν θα πρέπει να τους αποκόπτεται το επίδομα».

Στη συνέχεια πρόσθεσε πως «αντιλαμβάνεστε ότι όταν ένα άτομο με αναπηρία όταν παντρευτεί του αποκόπτεται η βοήθεια είναι εξαρτημένος οικονομικά από τον ή τη σύζυγό του. Είναι ένα από τα θέματα που θα συζητηθούν στην Επιτροπή Πρόνοιας. Η πρόταση στηρίζεται από διάφορες ομοσπονδίες αναπήρων, σε αυτό το κομμάτι μπορούμε να καταλήξουμε μέσα από διάλογο. Ας μην πω ότι θα άρουμε τελείως την αδικία όπως την καταγράφω εγώ σαν πρόταση νόμου, αλλά να βρούμε τη χρυσή τομή σε αυτές τις περιπτώσεις».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top