ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γιατροί χωρίς πτυχίο βάζουν σε κίνδυνο ανυποψίαστους πολίτες - Συνεχίζουν να εργάζονται «ακάθεκτοι»

Γιατροί χωρίς πτυχίο βάζουν σε κίνδυνο ανυποψίαστους πολίτες - Συνεχίζουν να εργάζονται «ακάθεκτοι»

Γιατροί με ποινικό μητρώο συνεχίζουν να εργάζονται, με κάποιους από αυτούς, να παρέχουν υπηρεσίες και στο ΓεΣΥ, ενώ παράλληλα, γιατροί χωρίς πτυχίο συνεχίζουν να εργάζονται και να βάζουν επί καθημερινής βάσεως, σε κίνδυνο την υγεία ανυποψίαστων πολιτών.

Σύμφωνα με δημοσίευμα στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος», στην Κύπρο υπάρχουν γιατροί τσαρλατάνοι, οι οποίοι ασκούν το επάγγελμα, με πλαστούς τίτλους, ενώ είναι εις γνώση των αρμόδιων θεσμών. Ταυτόχρονα, υπάρχουν και γιατροί οι οποίοι με απόφαση Διοικητικού Δικαστηρίου, έχουν πλαστούς τίτλους, παρ’ όλα αυτά συνεχίζουν να βλέπουν ασθενείς, ενώ είναι και εγγεγραμμένοι στον ΠΙΣ.

Όπως αναφέρεται, την τελευταία πενταετία, η Αστυνομία έχει προχωρήσει στη διερεύνηση 11 υποθέσεων, εκ των οποίων κάποιες έχουν εκδικαστεί. Πρόκειται για υποθέσεις, οι οποίες έχουν καταγγελθεί επανειλημμένα από οργανωμένους ασθενείς, με τον ΠΙΣ, να μην έχει στη διάθεσή του τα νομικά εργαλεία να αναστείλει την άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος.

Η ανάγκη εκσυγχρονισμού και μεταρρύθμισης του νομοθετικού πλαισίου για την αναγνώριση, εγγραφή, εκπαίδευση και επαναξιολόγηση των γιατρών αναμένεται να απασχολήσει την ερχόμενη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Υγείας, την ίδια στιγμή που συνεχίζεται και η διαβούλευση για αλλαγές στην νομοθεσία που διέπει ο ΠΙΣ.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top